Slijedite Gospodnje upute

26. 04. 2019.

“U Jahvu se uzdaj i čini dobro, da smiješ stanovati u zemlji i živjeti u miru.” (Psalam 37,3)

Gospodin je upoznat sa svim našim okolnostima. Kad je putnik iz Etiopije čitao Pismo dok se vozio u kočiji, Božji anđeo promatrao je taj prizor. Jedan od učenika bio je poslan da presretne kočiju. Stigavši na naznačeno mjesto, vidio je čovjeka kako proučava Pismo. Filip mu se obratio riječima: “Razumiješ li baš to što čitaš?” na što je on odgovorio: “Pa kako bih mogao razumjeti ako me tko ne uputi?” Tada mu je Filip protumačio Pismo. A kad je čuo i povjerovao, Etiopljanin je pitao: “Što mi priječi da budem kršten?” (Djela 8,30.31.36)

To iskustvo pokazuje kako se Gospodin brine za svoj narod. Božji Duh je um ovog čovjeka uputio na Pismo. Ali on nije mogao sam protumačiti njegovo značenje. Tada je Gospodin poslao jednog od svojih slugu da prosvijetli njegov um i omogući mu da razumije. Kad je Etiopljanin pitao: “Što mi priječi da budem kršten?” Filip nije čekao da vidi hoće li će se on držati svoje vjere. Jednostavno je rekao: “‘Ako vjeruješ iz svega srca, dopušteno je.’ A on, odgovorivši, reče: ‘Vjerujem da Isus Krist jest Sin Božji.’ I zapovjedi da kola stanu pa obojica, i Filip i uškopljenik, siđoše u vodu te ga Filip krsti.” (Djela 8,37.38 — Varaždinska Biblija)

Gospodin želi da svatko od nas zauzme upravo ono mjesto na koje nas je On postavio. Ako budemo hodali u jednostavnosti i pobožnosti i oslanjali se na Gospodina kao što se mala djeca oslanjaju na svoje ovozemaljske roditelje, On će nas osposobiti da obavimo posao koji nam je dao. Ako budemo tražili Gospodina, On će raditi za nas. … Gospodin će nam dati spasenje ako Mu svoju dušu povjerimo na čuvanje kao vjernom Stvoritelju. …

Nismo mi ti koji utječemo na um i srce. Božji anđeli vrše taj utjecaj. Oni vide svaki trud koji ulažemo, smekšavaju srce i prosvjetljuju um onih za koje radimo da bi stekli nebeske dojmove, a srce i um navode da vide i razumiju. …

Vi ne radite sami. Kad ste u kušnji da se obeshrabrite, sjetite se da su Božji anđeli tu oko vas. Oni upravljaju i samom zemljom navodeći je da iznese svoje blago. To je pouka koju upućujem našem narodu. Željela bih da shvate što bi se sve moglo postići kad bi provodili Gospodnju volju. Gospodin nam je dao taj nalog. Slijedimo Njegove upute. (Manuscript 13, 26. travnja 1909. — “Zaposlenicima i učenicima u školi Hill Crest”)