Uzmi čašu spasenja

28. 04. 2019.

“Uzet ću čašu spasenja i zazvat ću ime Jahvino.” (Psalam 116,13)

Jesi li ti među onima koji čine pogreške? Ako jesi, priđi Isusu i zamoli Ga da ti oprosti, a onda vjeruj da će to učiniti. “Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.” (1. Ivanova 1,9) Traži od Gospodina da ti oprosti pogreške. A onda se raduj u Njemu.

Neće ti ni najmanje pomoći ako se i dalje budeš žalostila zbog svojih nedostataka. Reci: “Gospodine, predajem svoju bespomoćnu dušu Tebi i jedino Tebi. Neću se brinuti jer si Ti rekao: ‘Tražite i primit ćete.’” I vjeruj da ćeš primiti. Vjeruj da je tvoj Spasitelj pun suosjećanja, pun nježnog sažaljenja i ljubavi. Ne dopusti da te uznemiravaju sitne nezgode. Gospodin može dopustiti da učiniš male pogreške kako bi te sačuvao da ne napraviš veće.

Učini ono što do tebe stoji kako bi pomogla sebi, kao što moraju činiti svi koji žele biti blagoslovljeni. Vjeruj da ti Krist pomaže. Nemoj izgovoriti nijednu riječ sumnje. Kad ti neprijatelj kaže da te je Gospodin napustio, uzvrati mu da znaš kako nije, jer je On sam izjavio: “Jer ja nisam došao da pozovem pravednike, nego grešnike.” (Matej 9,13) …

Umjesto da oplakuješ svoje slabosti, izražavaš sumnju i osjećaš da si grubo iskorištena, ti zapjevaj. Govori o Božjoj milosti i ljubavi. Svima koji su umorni i natovareni, Krist upućuje poziv: “Dođite k meni … i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.” (Matej 11,28-30) To je pouka koju Krist želi da naučiš i učeći je, pronaći ćeš odmor. …

Proučavaj život kojim je Krist živio dok je bio na Zemlji. On nije zanemarivao ni najjednostavniju, najmanju dužnost koja bi Mu zapala. Savršenstvo je obilježavalo sve što je činio.

Gledaj na Isusa kad ti zatreba pomoć i to će te osposobiti da svoje svakidašnje dužnosti obavljaš s milošću i dostojanstvom nekoga tko teži kruni neprolaznog života. Mi se često zadržavamo na veličanstvenosti Kristovog života. Govorimo o velikim stvarima koje je postigao, o čudima koja je činio smirujući riječima uzburkano jezero, otvarajući uši gluhima, podižući mrtve. Međutim, pozornost koju je posvećivao malim stvarima još je veći dokaz o Njegovoj veličini i Njegovom suosjećanju. (Letter 72, 28. travnja 1903. — Pismo jednoj sestri iz Mainea)