Pripremaš li se za Nebo?

17. 05. 2019.

“Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube.” (1. Korinćanima 2,9)

Kakav je samo posao pred nama! Potrebna nam je veća vjera u Krista i Oca, jer to neizostavno moramo imati, u protivnom ćemo biti ubrojeni među nevjernike. Pred sobom vidimo sjajne prilike i mnogo posla koji treba obaviti. Potrebno nam je posvećenje Duhom Svetim. Ne možemo si priuštiti da nam izmakne cilj, dar višeg poziva Božjeg u Kristu Isusu. Posvećenje istinom, potvrda čovjekove postojanosti u vjeri odlikovat će one koji surađuju s Bogom.

Ujedinjeni s Izvorom svake sile, ustrajni u dužnosti, šireći spoznaju Božje ljubavi u Kristu Isusu, oni postaju jedno s Kristom sve dok potpuno ne budu s Kristom u Bogu.

Slava koja čeka onoga koji pobijedi ne može se opisati. Gospodin će počastiti i uzvisiti svoje vjerne. Oni će izrasti kao cedar, a njihovo razumijevanje stalno će se uvećavati. I sa svakim sljedećim stupnjem znanja, stvarnost će uvelike nadilaziti njihova očekivanja. “Ono što oko nije vidjelo, što uho nije čulo, na što ljudsko srce nije pomislilo: to je Bog pripravio onima koji ga ljube.” (1. Korinćanima 2,9) Naš je posao sada da se pripremamo za te stanove koje Bog sprema onima koji Ga ljube i čuvaju Njegove zapovijedi. … Gospodin Isus dat će širinu svakom umu i srcu kako bi mogli primiti Duha Svetoga. …

Vrijeme je kratko. I zato to kratko vrijeme koje imaš iskoristi za svoje sadašnje i vječno dobro u aktivnoj kršćanskoj službi i činjenju što je moguće više dobra. Nadoknadi vrijeme koje je bilo izgubljeno. Traži najprije Božje kraljevstvo i Njegovu pravednost. Tada ćeš imati što pružiti u obliku dobrih djela i radosnog, posvećenog utjecaja. …

Kakvu si pripremu izvršio za budući, vječni svijet? … Potrebno ti je nešto više i bolje nego što sada imaš. Postupajući ispravno, možeš i svjesno i nesvjesno vršiti određeni utjecaj. Od tebe kao svojeg podanika, Bog zaslužuje nešto bolje od onog što si mu dosad pružio. Razmisli dobro: Stojiš li pod zastavom Kneza Emanuela, ili pod crnom zastavom kneza tame? Na tebi počiva odgovornost da vratiš utjecaj i novac koji ti je Gospodin pozajmio kako bi mogao unaprijediti Njegovo djelo i proslaviti Njegovo ime.

Gospodin te poziva: “Daj mi, sine moj, srce svoje.” (Izreke 23,26) (Letter 71, 17. svibnja 1900. — Pismo Johnu Wesselsu)