Gledajte u Njega!

25. 05. 2019.

“Gledajte koliku nam je ljubav Otac iskazao, da se zovemo djeca Božja. A to i jesmo! Zato ne poznaje svijet nas jer njega nije uznao.” (1. Ivanova 3,1)

“Zato ne poznaje svijet nas jer njega nije uznao.” Svijet ne razumije načela koja motiviraju naše postupanje. Mi moramo stajati pred Bogom sa savješću očišćenom od svakog prijestupa. Sjajne prednosti očekuju svakog od nas. Bog nikad ne iznosi pred nas zahtjeve a da nam ne da snagu da ih ispunimo. On nikad ne traži da načinimo ijedan korak prije Njega. On predvodi, a mi idemo za Njim. Kada Ga slijedimo, nismo u opasnosti da zalutamo. Jedino tako možemo usavršiti kršćanski karakter kao upravitelji Božje milosti.

Nama su povjerene istine Evanđelja za ovo vrijeme. To je čudesno, čudesno blago i Gospodin želi da naše oči budu prosvijetljene, a naše srce probuđeno. On želi da budemo okrijepljeni i osnaženi silom koju će nam On dati ako Mu budemo vjerni. On želi da svatko od nas usavrši karakter prema božanskom uzoru. Kršćanin koji to ne čini baca sjenku na Boga. On sramoti svojeg Spasitelja. Oni koji imaju pristup riječima zapisanim u Svetom pismu, nemaju izgovora da te riječi ne primijene na sebe i da tako ne očiste svoje srce od grijeha. U posljednji dan sudit će nam se prema svjetlu s Božjeg prijestolja koje je obasjalo našu stazu. …

Posjedovanje svjetla koje obasjava stazu u jasnoći Kristovog Evanđelja, poput svjetla koje obasjava našu stazu, strašna je odgovornost. Mi moramo napredovati korak po korak s pogledom prikovanim za svojega Vođu. On nas neće povesti ni korak izvan pravog puta.

Bog je našem svijetu dao Krista da bi nas spasio od vječne smrti. Gledajte u Njega, promatrajte Njega! Gledajte u Njega dok ne počnete odražavati Njegov lik. Ne prihvaćajte riječi nijednog čovjeka ako ne vidite da se on prilagodio božanskoj slici jer ako to činite, podupirete ga u zlu tražeći njegov savjet i slušajući njegove upute.

Nama su potrebne čiste riječi Biblije. Krist nas poziva da svoj život uskladimo s Njegovim. Trebamo znati što znači držati Božje zapovijesti u istini i pravdi. Ljubav koja je vladala u Kristovom srcu, treba vladati i u našem da bismo je mogli pokazivati onima oko nas. Svakodnevno moramo biti osnaženi Božjom dubokom ljubavlju i tom ljubavlju osvjetljavati one koji nas okružuju. (Manuscript 66, 25. svibnja 1905. — Govor pod naslovom “Potreba za vjerom u domu”)