Više od proroka

26. 05. 2019.

“Sine čovječji, postavljam te za čuvara doma Izraelova. I ti ćeš riječi iz mojih usta slušati i opominjat ćeš ih u moje ime.” (Ezekiel 3,17)

Prošle noći u viđenju sam stajala pred skupom našeg naroda iznoseći jasno svjedočanstvo u pogledu sadašnje istine i sadašnje dužnosti. Nakon izlaganja, mnogi su se okupili oko mene postavljajući mi pitanja. Željeli su tako mnogo objašnjenja u vezi s ovim i onim, i s još nečim, da sam rekla: “Molim vas jedan po jedan, inače ćete me zbuniti.”

A onda sam im se obratila rekavši: “Tijekom godina dobili ste mnoštvo dokaza da mi je Gospodin dao određeni posao. Ti dokazi teško bi mogli biti uvjerljiviji. Hoćete li sve te dokaze zbrisati kao paučinu na nagovor ljudskog nevjerovanja? Srce me posebno boli zbog činjenice da su mnogi koji su sada zbunjeni i u kušnji upravo oni koji imaju obilje dokaza i prilika da se uvjere, da se mole i razumiju, pa ipak ne prepoznaju narav lažnog mudrovanja koje im se iznosi kako bi ih se navelo da odbace opomene koje im Bog šalje ne bi li ih spasio od zabluda ovih posljednjih dana.”

Neki su se spotaknuli o činjenicu da sam rekla kako ne tvrdim da sam prorok pa su me pitali: Kako to?

Mogu potvrditi samo da mi je rečeno da sam Gospodnji glasnik. … Rano u mojem radu nekoliko puta su me pitali: Jesi li ti prorok? Uvijek sam odgovarala: “Ja sam Gospodnji glasnik.” Znam da me mnogi nazivaju prorokom, ali ja nikad nisam polagala pravo na to zvanje. Moj Spasitelj me je proglasio svojim glasnikom. “Tvoj je posao”, poučio me je, “da nosiš moju Riječ. Događat će se neobične stvari i ja te u tvojoj mladosti odvajam da nosiš poruku onima koji griješe, da iznosiš riječ pred one koji ne vjeruju, da perom i glasom koriš na osnovi Riječi postupke koji nisu ispravni. Upućuj opomene i savjete iz Riječi. Otvorit ću svoju Riječ pred tobom. … Moj Duh i moja sila bit će s tobom.

Ne boj se ljudi jer će te čuvati moj štit. Ne govoriš ti, nego Gospodin iznosi poruku opomene i ukora. Nikad ne odstupaj od istine ni u kakvim okolnostima. Nosi svjetlo koje ću ti dati. Poruke za ove posljednje dane trebaju biti napisane u knjigama, ovjekovječene, da svjedoče protiv onih koji su se nekada radovali svjetlu, ali su zavodljivim utjecajem zla navedeni da ga odbace.” (Manuscript 63, 26. svibnja 1906. — “Glasnik”)