Sada je vrijeme — ustani i svijetli

7. 06. 2019.

“A meni je milina biti u Božjoj blizini, imati sklonište svoje u Jahvi. Pripovijedat ću sva tvoja djela na vratima Kćeri sionske.” (Psalam 73,28)

Ako je u povijesti adventista sedmoga dana ikad postojalo vrijeme kad su trebali ustati i svijetliti, onda je to sada. Nijedan glas ne treba biti suzdržan u objavljivanju treće anđeoske vijesti. Neka nitko zbog straha da će izgubiti ugled u svijetu ne sakrije nijednu zraku svjetla koja potječe od Izvora svega svjetla.

Potrebna je moralna hrabrost da bi se u ove posljednje dane obavljalo Božje djelo, ali ne dopustimo da nas vodi duh ljudske mudrosti. Istina nam treba biti sve. Neka oni koji žele stvoriti sebi ime u svijetu idu sa svijetom. Veliki sukob u kojem će svatko morati zauzeti stranu upravo je pred nama. Čitav kršćanski svijet bit će umiješan. Iz dana u dan, iz sata u sat moraju nas pokretati načela Božje riječi. “Ja” mora biti posvećeno načelima pravednosti, milosti i Božje ljubavi.

U svakoj neizvjesnosti molite se i iskreno pitajte: “Je li ovo put Gospodnji?” S Biblijom u ruci posavjetujte se s Bogom što bi On želio da činite. U Božjoj riječi otkrivena su sveta načela. Izvor svake mudrosti nalazi se u križu s Golgote.

Svuda vidimo sve više dokaza da je poruka koju imamo od Boga posljednja poruka upozorenja crkvama u svijetu. Pa ipak, godina za godinom odlazi u nepovrat, a crkve su još uvijek neopomenute. Naloženo mi je da govorim svojoj braći i sestrama i da im postavim pitanje: “Jesmo li svjesni tog zanemarivanja?” Dobivala sam poruku za porukom za našu braću da ih ohrabrim da započnu djelo na svakom mjestu gdje se ukaže prilika. Ako radnici iziđu na posao, Gospodin će blagosloviti njihove duše, a njihove napore učiniti plodonosnim. Kada čuju za razloge naše vjere, ljudi će se zainteresirati i obratiti. Otvara se mnogo važnih mjesta za one koji žele raditi za duše. Ne trebamo biti sebični i zadržavati radnike dugo na jednom mjestu, već budimo spremni na žrtvu kako bi se s djelom moglo započeti u drugim gradovima kojima je potrebno svjetlo istine.

Potičimo one koji su se obratili iz zablude u istinu da postanu misionari koji će širiti znanje o istini. Smislite neki način da se upoznate s ljudima. … Ako budete radili mudro, ozbiljno i svesrdno, uz iskrene molitve svojem nebeskom Ocu, naći ćete prilaz dušama. …

Neka oni koji su već u djelu pripreme put drugima koji žele raditi i koji su osposobljeni da uzmu udjela u evanđeoskim naporima. (Letter 94a, 6. lipnja 1909. — “Dragoj braći i sestrama u Washingtonu”)