Naš milostivi Bog

17. 07. 2019.

“Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i sve što je u meni, sveto ime njegovo! Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova.” (Psalam 103,1.2)

Htjela bih ti skrenuti pozornost na dragocjena obećanja u Božjoj riječi. Nemaju svi koji su Božja djeca istu snagu, isti temperament, isto samopouzdanje, istu odvažnost. Iskreno mi je drago što naši osjećaji nisu dokaz da jesmo ili nismo djeca Božja. Neprijatelj će te kušati da pomisliš kako si uradila nešto što te je odvojilo od Boga i da te On više ne voli, ali naš Gospodin nas još uvijek voli i mi to možemo znati na temelju riječi koje je On dao da se zapišu upravo za takve slučajeve kao što je tvoj. “Ali ako tko i počini grijeh, imamo zagovornika kod Oca: Isusa Krista, pravednika.” (1. Ivanova 2,1) “Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti.” (1. Ivanova 1,9)

Draga moja sestro, ja imam dokaz da te Bog ljubi, a dragi Spasitelj, koji je dao sebe za tebe, neće te odgurnuti od sebe zato što si u kušnji i što si u svojoj slabosti možda svladana. On te još uvijek voli.

Petar se triput odrekao svojega Gospodina u času kušnje, ali Isus nije napustio svojega sirotog učenika. Premda je Petar zamrzio sebe, Gospodin ga je volio, i nakon svojeg uskrsnuća pozvao ga je po imenu i uputio mu poruku punu ljubavi. O, kakvog dobrog, punog ljubavi, suosjećajnog Spasitelja imamo! On nas ljubi iako griješimo.

Sada se nemoj brigom otrgnuti iz ruku dragog Spasitelja, već počivaj s puno pouzdanja u vjeri. On te voli. On se brine o tebi. On te blagoslivlja i dat će ti svoj mir i blagoslov. On kaže: “Grijesi su ti oprošteni.” Možda si utučena zbog tjelesnih slabosti, ali to nije dokaz da Gospodin ne radi u tvoju korist svakog dana. On će ti oprostiti, i to velikodušno. Slaži u svojoj duši Božja slatka obećanja. Isus je naš uvijek prisutni, pouzdani Prijatelj, i On želi da imaš povjerenja u Njega. …

Isus vidi krivnju iz prošlosti, ali izgovara oprost i mi Mu ne smijemo uskratiti poštovanje time što ćemo sumnjati u Njegovu ljubav. Taj osjećaj krivnje mora se položiti u podnožje križa na Golgoti. Osjećaj krivnje truje izvore života i istinske sreće. Sada Isus kaže: “Položi sve to na mene. Ja ću ponijeti tvoje grijehe. Dat ću ti mir. Ne gubi samopoštovanje jer sam te kupio svojom krvlju. Ti si moja. Ja ću osnažiti tvoju oslabljenu vjeru. Uklonit ću tvoju žalost zbog grijeha.” Sada obrati Njemu svoje zahvalno srce koje drhti od nesigurnosti i drži se nade koja ti je ponuđena. (Letter 49, 17, 1898. — Pismo jednoj dragoj sestri)