Unesi Božju riječ u svoj život

18. 07. 2019.

“Zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi. (Ivan 6,53)

Isus je tvoj Otkupitelj. Zar nećeš biti zahvalan za veliku žrtvu koju je On prinio za tebe? Nitko nema opravdanja za odstupanje od biblijskih načela. …

Onaj tko ima sluha za Gospodnje ukore, gradit će svoje spasenje sa strahom i drhtanjem znajući da je Bog taj koji u njemu proizvodi htjenje i djelovanje da Mu se može svidjeti. Istina o Bogu koja prebiva u srcu unosi načela Božjeg zakona u svakidašnje navike.

U srcu čovjeka koji dopušta da bude prevaren, ne prebiva istina. Biti povremeno kršćanin, biti povremeno posvećen, velika je prijevara. To je življenje u laži. Povremeni letimičan pogled na Božju riječ nije dovoljan. Povremene molitve pred prijestoljem milosti, šablonske riječi, ne donose dovoljno blagoslova za potrebe duše. Da bi upravljala životom, Božja istina mora biti usađena u srce. Ona mora biti ugrađena u najskriveniji život.

Doći će dan kad ćeš uvidjeti da se ne isplati igrati se s interesima svoje duše, dopustiti da ona oboli, da postane tako nedjelotvorna da Krist izjavi: “Niti si studen niti vruć! … Ali, jer si mlak — ni vruć ni studen — izbacit ću te iz svojih usta.” (Otkrivenje 3,15.16) Što to znači? Da On više neće iznositi ime takvog čovjeka pred svojega Oca.

Krist je zaogrnuo svoju božansku narav ljudskom, i došao je na ovaj svijet da bi živio bez ijedne mrlje grijeha, da bi ljudska bića, uhvativši se za božanstvo, mogla postati dionici božanske naravi i na taj način uteći pokvarenosti koja je u svijetu zbog požude. Pred onima koji Krista prime kao svojeg Spasitelja, veo koji skriva Božju slavu od ljudskih pogleda biva povučen u stranu. Oni očima vjere gledaju vječne stvarnosti.

Božju riječ treba unijeti u život. “Ja sam kruh života”, izjavljuje Krist. “Ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi. Tko jede tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni. I ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. … Duh je onaj koji oživljava, tijelo ne vrijedi ništa. Riječi koje sam vam ja rekao jesu duh i život.” (Ivan 6,48.53.54.63). Prouči cijelo šesto poglavlje Evanđelja po Ivanu. Potrudi se da ga razumiješ radi svoje duše. (Letter 253, 18. srpnja 1904. — Pismo dugogodišnjem adventistu i poslovnom čovjeku iz Battle Creeka u Michiganu)