Veliki zdravstveni Misionar

3. 08. 2019.

“Tko tvrdi da ostaje u njemu, taj mora tako živjeti kako je on živio.” (1. Ivanova 2,6)

Veliki zdravstveni Misionar bio je čudesni iscjelitelj. On je činio najveća čuda. On je Put, Istina i Život. Govorio je samo istinu. S Njegovih usana neprestano su silazile dragocjene riječi koje donose duhovnu snagu onima koji ih primjenjuju u svakidašnjem životu. Mi se duhovno izgrađujemo onim čime hranimo svoj um.

Naša je prednost da primamo kruh života od velikog zdravstvenog Misionara, koji je došao da bi dao život svijetu. Iz Njegovog srca dolazila je istina, čista, oplemenjujuća istina. … Njegovo srce neprestano je gorjelo ljubavlju koja Ga je dovela s Neba na ovaj svijet. Njegova dobrota i sila osposobile su Ga da u svojem životu otkrije istinu koju je donio palom rodu. Svakom riječju, svakim postupkom On je pokazivao Božju ljubav hrabreći i potičući potištene i ožalošćene. U nebeskoj mudrosti isticao je svoje pravo veličanstvo podređujući sve sadašnjoj i budućoj sreći ljudskih bića. On je došao naučiti muškarce i žene kako da ovdje na Zemlji žive po uzoru na Njega — kako bi bili osposobljeni da uđu u blaženo prebivalište.

Moglo bi se reći da je milost postavila svoje prijestolje u Njegovim grudima. Poslušaj Njegove suosjećajne riječi, izgovorene da bi donijele olakšanje krivnjom opterećenom grešniku: “Oprošteni su ti grijesi!” (Matej 9,2) … On je donosio ozdravljenje tijelu i duši. U Njegov život bile su utkane ljubav, samilost, suosjećanje, nebeska radost. Tisuće su bile izliječene Njegovim riječima: “Hoću, budi zdrav.” Na osnovi djela koja je činio, Njegova slava se otkrivala tako jasno da su zlodusi postajali uznemireni, a kad bi bili prisiljeni da prestanu s mučenjem ljudi, priznavali su da je Krist Svetac Božji.

Sva ta djela Isus je činio da bi pokazao ljudima da je On Šator svjedočanstva (vidi Djela 7,44), da je Riječ postala tijelo. U ljudskom taboru, među zabludjelima i grešnicima, Krist je postavio svoj šator. Živio je blizu siromašnih i poniženih, a ipak je bio Kralj slave. On želi sve ljude upoznati sa svojim karakterom kako bismo mogli biti dionici božanske naravi i na taj način postati jedno s Njim u vjeri i djelima. On izjavljuje: “Sve mi je predao Otac moj.” (Matej 11,27) “Sve što god Otac ima pripada meni.” (Ivan 16,15) “Dana mi je sva vlast, nebeska i zemaljska.” (Matej 28,18) Zašto bi došlo do te čudesne predaje nego da bi Krist mogao biti Otkupitelj svijeta, utjelovljeni Spasitelj! … Dok je bio na Zemlji, taj veliki Učitelj posvetio je sav svoj život nastojanju da postanemo Božji predani, posvećeni misionari. (Letter 281, 3. kolovoza 1904. — Pismo dr. W. H. Rileyju)