Poruka svijetu

20. 09. 2019.

“Sad napiši što si vidio: sadašnje stanje i ono što će se poslije ovoga dogoditi!” (Otkrivenje 1,19)

U svim dijelovima svijeta treba objaviti svaku pojedinost treće anđeoske vijesti. To je mnogo veći posao nego što mnogi uviđaju. Naši misionarski pothvati jedini su veliki predmet koji zahtijeva našu nepodijeljenu predanost u ovo vrijeme. “Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju!” (Marko 16,15) U tom poslu trebamo pokazati jednostavnost. To je poruka provjere. Ako se primi iskrenim srcem, pokazat će se kao protuotrov za sve grijehe i tuge svijeta. Nikakvi klimatski uvjeti, ni siromaštvo, ni neznanje, ni predrasude ne mogu umanjiti njezinu djelotvornost i prilagodljivost potrebama čovječanstva.

Objavljivanje velike evanđeoske poruke posao je Kristovih učenika. Netko će se za to truditi na jedan način, drugi će nositi drugu granu djela, kako ih već Gospodin poziva i upućuje pojedinačno. Ne rade svi istu vrstu posla, ali se svi mogu ujediniti u svojim naporima. Riječ živoga Boga treba objavljivati širom svijeta. Evanđelje treba napredovati s velikom silom, praćeno praktičnim pokazivanjem Božjeg Duha. Naši radnici trebaju postati živa sila kako bi otkrili cilj koji je Bog imao kad ih je pozvao u svoje djelo. Riječ slavnog Evanđelja treba propovijedati u njezinoj božanskoj sveobuhvatnosti. Živom riječju i ljubaznim djelima milosrđa mi trebamo pružiti primjer načela Evanđelja. …

Istina se može širiti djelima milosrđa, pomaganjem neukima, bolesnima, gladnima i bespomoćnima. Ali naš rad ne treba ograničiti samo na one odbačene od društva. … Neka se crkve očiste od sebičnosti i oholosti, i vjernici steknu iskustvo u uzajamnom povezivanju kako bi ohrabrili srca onih koji sumnjaju i ponovno zadobili one koji su odlutali u maglu nevjerovanja.

Svi trebaju čuti posljednju poruku upozorenja. Proročanstva iz Otkrivenja, od dvanaestog do osamnaestog poglavlja, upravo se ispunjavaju. U osamnaestom poglavlju zabilježen je posljednji poziv crkvama. Taj poziv treba uputiti upravo sada. U devetnaestom poglavlju dočaran je trenutak u kojem će Zvijer i lažni Prorok biti uhvaćeni i bačeni u ognjeno jezero. Zmaj, začetnik velike pobune protiv Neba, bit će svezan i bačen u Bezdan na tisuću godina. Nakon toga slijedi uskrsnuće zlih i konačno uništenje Sotone i svih nepravednih, kao i Kristova konačna pobjeda i vladavina na Zemlji. (Manuscript 75, 20. rujna 1906. — “Upozorenje protiv velikih ulaganja u proizvodnju hrane”)