Pripremi se za kasnu kišu

30. 09. 2019.

“Sinovi sionski, radujte se, u Jahvi se veselite, svojem Bogu; jer vam daje kišu jesensku u pravoj mjeri, izli na vas kišu, jesensku i proljetnu kišu kao nekoć.” (Joel 2,23)

Božji Duh je sila koja osvjedočuje. Kad On nadahne Crkvu, doći će do odlučujuće promjene u njezinom duhovnom djelovanju. Gospodin Bog je spreman dati, ali mnogi ne shvaćaju svoju potrebu. Oni su slabi iako bi mogli biti jaki, bespomoćni su iako bi mogli postati silni pod djelotvornim utjecajem Duha Svetoga. …

Oni koji vide svjetlo i istinu moraju širiti poruku sa silom koju ne posjeduju, a ne smatraju ni važnim da je zadobiju. Kada se budu držali Svemoćnoga živom vjerom, kad istina za njih postane živa stvarnost, tada će svjedočiti obavljanju djela o kakvom sada ni ne sanjaju. Među narodom koji se nalazi na samoj granici vječnoga svijeta, vlada neka pospana ravnodušnost. Oni trebaju obaviti misionarsko djelo, iznijeti odlučno svjedočanstvo. Truba treba davati jasan zvuk opomene, ukora i preklinjanja. Svi trebaju uložiti ozbiljan trud u nastojanju da spase duše koje propadaju.

Što znači to mrtvilo? Što znači taj duh usredotočenosti na sebe? Vrijeme prolazi! Kraj je blizu! Koga pokušavate spasiti iz jame uništenja? O, kad bi Bog nadahnuo te svjetovno usmjerene duše! O, kad bi mogle iz dubine svojeg bića osjetiti da moraju bdjeti u molitvi, da su im povjereni talenti koje trebaju upotrijebiti sada, upravo sada, kad god ih Bog zatraži za napredovanje Njegovog djela na ovom svijetu. »uju li one Božji glas koji kaže: “Vi ste svjetlo svijetu”? Maštanje, snovi i poznavanje istine nisu dovoljni. Svaki vjernik treba zapaliti svoj stijenj na nebeskom žrtveniku. Svi trebaju svijetliti zato što ih je obasjalo svjetlo istine, i oni jednostavno ne mogu ne svijetliti usred moralne tame ovoga svijeta. …

Ima duša koje treba ponovno oživiti. Mnogi trebaju primiti radost spasenja u svoju dušu. Griješili su, nisu pravilno izgrađivali svoj karakter, ali Bog će obnoviti njihovu radost, radost svojih pomazanika. To će im dati uspjeh, sreću i posvećeno pouzdanje — živo svjedočanstvo. Recite klonulima duhom koji su odlutali s prave staze … da ne očajavaju. Moguće je iscjeljenje, očišćenje svake duše koja želi doći Kristu. Ima balzama u Gileadu, ima ondje Liječnika (vidi Jeremija 8,22). (Letter 93, 30. rujna 1896. — Pismo A. T. Robinsonu, misionaru, pioniru i organizatoru djela u Južnoj Africi)