Imajte povjerenje u Božju riječ

7. 10. 2019.

“Savršen je Zakon Jahvin — dušu krijepi; pouzdano je Svjedočanstvo Jahvino — neuka uči.” (Psalam 19,8)

Korisno je proučavati izvještaj o pripremi izraelskog naroda za primanje Zakona. …

Božji zakon je prijepis Njegovog karaktera. Njegove svete zapovijedi izgovorene su s gore Sinaj glasom samoga Boga i zapisane Njegovim prstom na kamenim pločama. One stoje kao nešto posebno noseći izrazito, veličanstveno obilježje od najvećeg značenja. One znače život za onoga tko ih posluša, a smrt za onoga tko ih ne posluša. Tijekom vjekova Božji zakon je očuvan kao najviše mjerilo moralnosti. Ni sva znanstvena otkrića niti mašta plodnih umova nije bila u stanju otkriti nijednu značajnu dužnost koja nije obuhvaćena tim Zakonom.

Božji zakon osigurava život i imanje, mir i sreću. On je dan za naše sadašnje i vječno dobro. Pretpotopni svijet kršio je ovaj Zakon i Zemlja je bila uništena potopom.

Neka nijedan čovjek nikakvim znanstvenim izlaganjem ne odvraća umove od onoga što je stvarno na ono što je izmišljeno. Neka se Bog otkrije u svojoj pravoj veličini. Bog traži ljude koji će usred idolopoklonstva usmjerenog na prirodu, podići pogled prema Stvoritelju prirode. Bog koristi prirodu kao jednog od svojih slugu da bi otkrivao svoju silu. Sve što je u prirodi, sve stvorenje, djelo je Njegovih ruku. Od svega što je stvorio, čovjek, kruna Njegovog stvaranja, najviše Ga je osramotio. Međutim, na sudu će ljudska bića stajati pred Bogom osuđena i osramoćena zato što nisu bila poslušna Božjem zakonu i pokraj toga što im je dan razum i sposobnost govora. …

Sotona ima svoje učenike koje poučava svojim tajnovitim metodama učeći ih kako da varaju. Njegova je obitelj velika. U njegovim rukama zločin je postao okrutna znanost. Uništenje je geslo pravaralice. Sotona je postavio mnoge zamke za nesmotrene duše. Ima onih koji su tako dugo prihvaćali njegove genijalne planove da sada kao da nemaju snage razbiti čini bačene na njih.

Kad vođe Božjeg naroda odstupe od načela i nanesu sramotu Njegovom djelu, njihov grijeh je veći od grijeha onih koji imaju manje mogućnosti i prednosti. …

Čovjek je samo čovjek. Riječi koje silaze s njegovih usana ne treba smatrati nečim što potječe od Boga. Ako Bog ne stoji kraj onih koji Mu služe i ne radi s njima, oni su ništa. Za Božji narod uzdanje u ljude i oslanjanje na tjelesnu mišicu vrhunac je ludosti. (Manuscript 119, 7. listopada 1903. — “Što možemo naučiti od Izraela”)