Sotonina lukavstva posljednjeg vremena

30. 10. 2019.

“Stanite, skamenite se od čuda, oslijepite i obnevidite! Pijani su, ali ne od vina, posrću, ali ne od silna pića.” (Izaija 29,9)

Pokazano mi je da smo se mi u svojem iskustvu suočavali i da se suočavamo upravo s takvim stanjem stvari. Ljudi koji su imali veliko svjetlo i divne prednosti, prihvatili su riječi vođa koji sebe smatraju mudrim, koji su bili vrlo blagoslovljeni i počašćeni od Gospodina, ali su se otrgnuli iz Božjih ruku i svrstali se u redove neprijatelja.

Svijet će biti preplavljen opasnim lažima. Prihvativši te laži, jedan ljudski um djelovat će na druge umove, koji će dragocjene dokaze Božje istine pretvoriti u neistinu. Te ljude prevarit će pali anđeli, a trebali su stajati kao vjerni čuvari pazeći na duše, kao oni koji će za to položiti račun. Oni su položili oružje svojeg vojevanja i obratili se zavodljivim duhovima. Zanemarili su Božji savjet, zapostavili Njegove opomene i ukore i stoje na Sotoninoj strani. …

Duhovno pijanstvo zahvatilo je ljude koji ne bi trebali posrtati kao da su pod utjecajem opojnih pića. Svijet je pun zločina i nepravde, podvala, prijevara i nepoštenog poslovanja, u skladu s naukom vođe koji se pobunio u nebeskim dvorovima.

Povijest će se ponoviti. Mogla bih navesti što će se događati u bliskoj budućnosti, ali još nije vrijeme za to. Mrtvi će se naizgled pojavljivati u skladu s lukavim zamislima Sotone i mnogi će se povezati s onim koji voli i čini laž. Upozoravam naš narod da će se upravo među nama neki odvratiti od vjere i okrenuti zavodljivim duhovima i đavolskom nauku i zbog njih će se ružno govoriti o istini.

Događat će se nešto nevjerojatno. Propovjednici, pravnici i liječnici koji su dopustili da te laži ovladaju njihovom sposobnošću duhovne pronicavosti, i sami će postati varalice ujedinivši se s prevarenima. Obuzet će ih neko duhovno pijanstvo. Nevjernim upraviteljima Gospodin kaže: “Činite što vam je drago i hodajte naslijepo kao pijanci, jer, budući da ste imali mnoge prilike ali ih niste iskoristili, na kraju ćete se ponašati kao pijani, odbacujući nadu u vječni život.” Trudeći se iz sve snage sakriti savjet koji su dobili od Gospodina i krijući se iza laži, oni će pogrešno tumačiti opomene i poruke koje Bog šalje, dodajući tim opomenama svoje lažne tvrdnje kako bi Božja riječ ostala bez učinka. (Letter 311, 30. listopada 1905. — “Braći Daniellsu, Prescottu i njihovim suradnicima”)