Dopustite Bogu da upravlja

21. 11. 2019.

“Misli na nj na svim svojim putovima, i on će ispraviti tvoje staze.” (Priče 3,6)

U noćnom viđenju bila sam posebno pokrenuta Božjim Duhom. U usrdnim molitvama izlijevala sam dušu pred Bogom. Uznemirio me izvještaj o nazadovanju Njegovog naroda.

Dok sam ležala u krevetu ne mogavši zaspati zbog tereta koji je počivao na meni, molila sam se. Poslije sam zaspala i u noćnom viđenju primila poruku od Boga. Moj vodič je rekao: “Imam posao za tebe. Moraš iznijeti riječi koje ti je Gospodin dao. Kada te riječi budu izgovorene, tvoja dužnost ovdje bit će završena. Od tebe se ne zahtijeva da zalaziš u detalje pred pojedincima, bez obzira na njihov položaj ili posao, ako ne prepoznaju Božji glas u poruci koju ti je dao da izneseš u Njegovo ime. Svi tvoji napori da odagnaš njihove sumnje bit će uzaludni ako su svoju dušu okružili mračnim oblacima. Ako uđeš u pojedinosti, oslabit ćeš poruku. Nisi ti ta koja govori, već preko tebe govori Gospodin. Oni koji žele spoznati Božju volju, koji ne žele slijediti svoju volju i sud, to će lako razumjeti. Oni će prepoznati pravi put.

Odgovori na pitanja ‘zašto’ i ‘zbog čega’ skriveni su od tebe, ali ti ipak govori riječi koje ti dajem, koliko god to bilo bolno za tebe. Putovi kojima Bog vodi svoj narod uglavnom su tajanstveni. Ti si htjela upoznati Božji put. Tvoja molitva je uslišana. Bog zna bolje od tebe što je dobro i potrebno za Njegovu djecu. On ih nikad ne vodi drugačije nego što bi sama željela biti vođena kad bi mogla vidjeti isto tako jasno kao On što moraju učiniti kako bi izgradila karakter koji će ih pripremiti za nebeske stanove.“

Narod koji Bog vodi mora se izložiti i riziku kad je riječ o oslanjanju na Njegovu Riječ. On mora napredovati u vjeri. Njemu su povjerene istine koje mora poslušati. Božje djelo je agresivno. Nitko ne može zauzeti neutralan stav, a da ipak bude vojnik u Gospodnjoj vojsci. Bog je svojem narodu dao zapovijedi i oni će, ako ostanu u bliskoj vezi s Njim, čuti Njegov glas i ići u korak sa svojim Zapovjednikom. Ulazit će u sukobe da bi se borili u Gospodnjim bitkama. Međutim, oni koji zauzmu ravnodušan, neutralan stav, neće zadobivati nikakve pobjede. (Manuscript 29, 21. studenoga 1890. — “Dnevnik”, viđenje od 29. studenoga 1890.)