Obrati se Bogu za pomoć

30. 11. 2019.

“Pokazat ćeš mi stazu u život, puninu radosti pred licem svojim, sebi zdesna blaženstvo vječno.” (Psalam 16,11)

Biblija treba biti tvoje životno pravilo, jer svi koji slijede njezin nauk stječu mudrost za spasenje.

Ne možeš se osloniti na svoju pravednost. Ako Gospodin bude tvoja stalna uzdanica, nećeš biti doveden u zabunu. Za silu održanja uzdaj se sasvim u Onoga koji razumije sve tvoje duhovne potrebe. Bog je vrlo sažaljiv. Oslanjaj se samo na Njega. Kristova pravednost otkupljuje te od grijeha. On posreduje u tvoju korist. Nastoj Mu ugoditi tako što ćeš držati sve Njegove zapovijedi.

Što smo kao pojedinci bolje upoznati s Biblijom, to ćemo usrdnije i gorljivije kritizirati sami sebe uspoređujući svoj život i srce s mjerilom Božjih zahtjeva, i potpunije ćemo se oslanjati na Mudrost koja ne može pogriješiti. Vjerom ćemo primiti obećanje dano onima koji prihvaćaju Krista kao svojeg Spasitelja — da će im On dati moć da postanu Božji sinovi i kćeri.

Dragi brate, uvijek imaj na umu savršenstvo Kristovog karaktera. Bez obzira na sud koji će ljudi donijeti u vezi s tvojim slučajem, ne zaboravi da Bog nije ovlastio nijedno ljudsko biće da sudi svojem bližnjem. Uzdaj se u Boga u svakom trenutku i shvatit ćeš da te On može održati svojom neograničenom silom. On će biti uvijek prisutna, svedovoljna obrana protiv napada zlih jezika koje Sotona nadahnjuje da zbunjuju, slabe i obeshrabruju. …

Prijatelj grešnika zna kako da pomogne, kako da osnaži i blagoslovi one koji se, pošto su sagriješili, vrate Gospodinu. Oni koji budu cijelim srcem tražili Boga, naći će Ga kao uvijek prisutnu pomoć u vrijeme potrebe. On će iscijeliti one koji griješe umjesto da ih osudi i slomi. On će čuti pokajničke molitve i oprostit će onima koji se kaju, čineći im dobro prema bogatstvu svoje milosti. …

Uzdiži svoje srce i dušu hvaleći Boga jer te je On priznao za svoje dijete. On će te primiti kao svojeg pomoćnika i blagosloviti u radu dok budeš pomagao drugim dušama. Duh Sveti učinit će da svako srce bude osjetljivo za Njegov sveti utjecaj. Pred takvom osobom ići će Kristova pravednost i slava Gospodnja bit će mu zaštitnica (vidi Izaija 58,8). (Letter 192, 30. studenoga 1902. — Pismo W. O. Palmeru, jednom od pomoćnika J. E. Whitea u njegovom radu za crnačko stanovništvo na američkom Jugu)