Božja riječ je istinita

4. 12. 2019.

“Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano, pokazat ćeš da je zao svaki jezik što na te udari na sudu. To je baština slugu Jahvinih, to im je pobjeda od mene — riječ je Jahvina.” (Izaija 54,17)

Veliki otpad koji sve više raste i jača … nastavit će se širiti sve dok Gospodin ne siđe s Neba uz glasan poklič. Mi se trebamo čvrsto držati velikih načela vjere koju kao Crkva ispovijedamo i napredovati iz snage u snagu. Uvijek trebamo čuvati vjeru koju je Božji Duh Sveti podupirao od najranijih događaja u našem iskustvu do današnjeg dana. Sada nam je potrebna veća širina i dublja, iskrenija, nepokolebljiva vjera u vodstvo Duha Svetoga. Ako nam je u početku, pošto je predviđeno vrijeme prošlo, bio potreban jasan dokaz o sili Duha Svetoga da bi potvrdio istinu, danas su nam još potrebniji svi mogući dokazi u prilog istine jer se duše odvraćaju od vjere i obraćaju zavodljivim duhovima i đavolskim naukama. Sada nipošto ne smijemo klonuti duhom.

Ako je ikad postojalo vrijeme kad nam je bila potrebna sila Duha Svetoga u našim razgovorima, u molitvama, u svakom planiranom pothvatu, onda je to sada. Ne trebamo se zaustaviti na prvom iskustvu. Dok nosimo tu istu poruku ljudima, ona treba jačati i širiti se. Mi trebamo spoznati i razumjeti važnost poruke koju njezino božansko podrijetlo čini pouzdanom. Trebamo nastaviti spoznavati Gospodina kako bismo znali da Mu je izlazak uređen kao zora (vidi Hošea 6,3). Našoj je duši potrebno oživljavanje s Izvora svake sile. Mi možemo biti osnaženi i utvrđeni iskustvom iz prošlosti jer nas ono povezuje s ključnim elementima istine koja nas je učinila onim što jesmo — adventistima sedmoga dana.

Prethodnih pedeset godina nije izbrisalo nijedno slovo načela naše vjere budući da smo primili velike i čudesne dokaze koji su nam nesumnjivo potvrđeni 1844., kad je pretkazano vrijeme prošlo. Klonule duše treba utvrditi i oživiti na osnovi Njegove Riječi. … Nijedna riječ nije promijenjena ni opovrgnuta. Ono što je Duh Sveti nakon predviđenog vremena, tijekom našeg velikog razočaranja, posvjedočio da je istina, čvrst je temelj vjere. Stupovi istine bili su otkriveni i mi smo prihvatili temeljna načela koja su nas učinila ovim što jesmo — adventistima sedmoga dana koji drže zapovijedi Božje i imaju vjeru Isusovu.

Nisu li srca Kristovih učenika gorjela u njima dok je On na putu razgovarao s njima i tumačio im Pisma? Zar Gospodin Isus nije i nama otvarao Pisma i upoznavao nas s tajnom od postanka svijeta? (Letter 326, 4. prosinca 1905. — Pismo W. C. Whiteu)