Dar koji Krist priželjkuje

19. 12. 2019.

“Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim da prinesete sebe kao žrtvu, svetu i ugodnu Bogu — kao svoje duhovno bogoštovlje.” (Rimljanima 12,1)

Hoće li svaka duša, prije nego što stara godina završi, skinuti starog čovjeka s njegovim djelima i obući se u novog čovjeka, Krista Isusa? Ne stavljajte preveliki naglasak na kupnju darova za Božić i Novu godinu. Nema ničega lošeg u tome da se pripreme sitni darovi za djecu, ali Gospodnji narod ne bi trebao trošiti Njegov novac na kupnju skupih darova.

Krist traži najveći od svih darova — srce, um, dušu i snagu. … Bog zahtijeva službu iz cijelog srca. Oni koji uspostave ispravan odnos s Bogom, izdržat će kušnju suda. Ako na svoje srce, um, dušu i snagu budu gledali kao na Gospodnje krvlju otkupljeno naslijeđe, On će ih upotrijebiti u svojoj službi. Oni koji žele zadobiti vječni život, moraju svijetu pružiti dokaz da ljube Boga svim sposobnostima koje im je On dao. Trebaju biti poslušni dvjema najvećim zapovijedima koje obuhvaćaju čitav Zakon, potvrđujući svojim postupcima da su njegovi izvršitelji. …

Duši koja je naizgled slaba, ali koja smjernog duha i puna povjerenja drži Boga za riječ, koja s osjećajem vlastite nedostojnosti moli za pomoć, bit će dano da zadobiva pobjedu za pobjedom i baštini vječnu slavu u budućem životu. Gospodin Isus Krist, jedinorođeni Očev Sin, doista je beskonačni Bog, ali ne u Očevoj osobnosti, nego svojoj. On je stekao pravednost koja osposobljava ljudska bića da svladaju svaki napad Sotone. On će svoju pravednost dati svetima koji vjeruju i žive kao što je On živio dok je bio na Zemlji.

Vladar Neba, Krist, postao je sluga. On prihvaća ljudska bića kao svoje suradnike i kaže: “Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta.” (Matej 28,20) Nitko neće propasti ako hoda u poniznosti uma, učeći od Krista pouke koje je On namijenio svima. Sigurni smo sve dok se usavršavamo kao pobjednici, s dubokom, svesrdnom ljubavlju prema Bogu i jednih prema drugima. …

Gospodin želi da svaka duša koja vjeruje u Krista izgradi karakter koji će je učiniti spremnom za stanove koje je Krist otišao pripremiti za one koji u ovom životu drže Božje zapovijedi. … Bolje kraljevstvo priprema se za sve koji su vjerni, okušani i posvećeni, za one koji svakodnevno žive prema planu zbrajanja dodajući vrlinu vrlini, i milost milosti. (Manuscript 116, 19. prosinca 1905. — “Potpuna posvećenost”)