Obećanje mira

1. 01. 2020.

“Tko se tebe drži, čuvaš ga jednako u miru, jer se u tebe uzda. Uzdajte se u Gospodina do vijeka, jer je Gospodin Gospodin vječna stijena.” (Izaija 26,3.4 — Daničić)

Želim ti sretnu novu godinu. Odbacimo zauvijek svako nepovjerenje i nedostatak vjere u Isusa. Započnimo život jednostavnog dječjeg povjerenja ne oslanjajući se na osjećaje, već na vjeru.

Nemoj sramotiti Isusa sumnjom u Njegova dragocjena obećanja. On želi da s nepokolebljivom vjerom vjerujemo u Njega. Ima ljudi koji kažu: “Vjerujem”, i polažu pravo na sva obećanja koja su dana uz uvjet poslušnosti. Dok zahtijevaju sve što postoji u Božjim obećanjima, oni ne vrše Kristova djela. Bog se ne proslavlja takvom vjerom jer je to lažna vjera. Zatim nailazimo na ljude koji nastoje držati sve Božje zapovijedi, ali mnogi ne ostvaruju svoje uzvišene prednosti jer ne traže ništa. Božja obećanja namijenjena su onima koji drže Njegove zapovijedi i čine sve što je ugodno u Njegovim očima. …

Moram se boriti u dobroj borbi vjere svakoga dana. Moram uprijeti snage vjere do krajnjih granica i ne oslanjati se na osjećaje, i raditi kao da znam da me Gospodin čuje i da će mi odgovoriti i blagosloviti me. Vjera nije nalet sretnih osjećaja, već jednostavno držanje Boga za riječ i vjerovanje zato što je Bog rekao da će nešto učiniti. … Nadam se da ni u jednom pogledu nećeš biti obeshrabrena. …

Bog želi da budeš slobodna, želi da imaš vjeru, da imaš povjerenje i prestaneš sumnjati i da povjeruješ. Neka ti Bog pomogne. … Pred nama se otvara nova godina. Neka to bude radosna nova godina. … Otpočini u zaštitničkom Isusovom naručju i nemoj se otimati iz Njegovih ruku. Samo vjeruj i slavi Boga i idi naprijed. Skoro smo stigli kući.

Gospodin dolazi. Gledaj u Nebo i raduj se jer se približava tvoje otkupljenje. U Isusu vidim suosjećajnog Otkupitelja punog ljubavi, koji može spasiti svakoga tko dođe k Njemu. Sav svoj teret prenesi na Božja obećanja. Tvoja je prednost da vjeruješ. (Letter 31, 1. siječnja 1887., upućeno Marthi Bourdeau, supruzi jednog od prvih propovjednika u Europi)