Nema spavanja na poslu

12. 01. 2020.

“Sine čovječji, postavljam te za čuvara doma Izraelova. I ti ćeš riječi iz mojih usta slušati i opominjat ćeš ih u moje ime.” (Ezekiel 3,17)

Bog za svakoga od vas ima dužnost i položaj. Od vas traži ne samo da budete vjerni stražari, već i predani radnici. Nikada nemojte biti ravnodušni, nemarni i neaktivni. Nikada ne spavajte znajući koja je vaša zadaća i ne zanemarite svoju istinsku dužnost u skladu s položajem koji vam je povjeren.

Postoji potreba za revnošću, gotovošću, iskrenom gorljivošću, dubokim zanimanjem i nepokolebljivom vjernošću. Trebate se spremno odazvati na posao kada dužnost pozove. Ne znamo koliko će trajati vrijeme koje nam je dodijeljeno. To je Božja tajna i iz mudrih razloga skrivena od nas. Ipak, s vremenom koje smo dobili za rad trebamo postupati kao ljudi koji moraju položiti račun. Oh, kad se udubimo u misli imajući u vidu vječnost, koliko je toga što treba učiniti u našem svijetu kako bi se probudio um lakomislenih, nepažljivih i neukih da upoznaju Božje zakone i osjete potrebu da im postanu poslušni radi vlastite dobrobiti i radi Božjeg proslavljanja! Jer, oglušivanje o Božje zakone ne donosi samo patnju, već i gubitak života u ovom svijetu i besmrtnog života u onom koji će doći. Dobro razmislite o tome i shvatite u kolikoj mjeri blaženstvo ili patnja drugih ovise upravo o vama.

Vaša vjernost može spasiti mnoge duše, dok nebriga i nemar mogu za posljedicu imati gubitak vama dragih osoba u sadašnjem i u budućem životu. Možete spriječiti mnogo nevolja i prestupanje Božjeg zakona svojom vjernošću i time što ćete biti potpuno budni na svojoj dužnosti. … Moramo ustati kao jedan i u Božjoj sili i snazi otvoriti osjetila za zahtjeve sadašnjice. …

Vapite Bogu s vjerom da će na vas izliti svoje svjetlo i milost preko kanala koje je namijenio za dobrobit svih koji pate zbog nedostatka znanja. Dok se molite i gledate da s iskrenom revnošću potisnete zlo i dok bdijete protiv raspusnog života i uvriježenih grijeha, držite se živom vjerom snage koja može biti blagoslov za sav vaš trud. Možete prikupiti svjetlo, znanje i silu, a vaš utjecaj može se širiti. … Sva odgovornost koju snosite učvrstit će vas i ojačati da ulažete nove napore i s uspjehom radite dalje, napredujući u radu za Boga. (Letter 4a, 12. siječnja 1879., dvojici mladih liječnika u sanatoriju u Battle Creeku)