Sila u svemiru

16. 01. 2020.

“Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41,10)

Isus je najveći Učitelj na svijetu. Ispitala sam i pronašla blagoslovljeni dokaz za to. On me je učinio svojim glasnikom da prenosim veličanstvene duhovne istine tisućama ljudi. … Koliko samo želim objelodaniti Njegove upute koja će mnoge dovesti k Njemu! Nikada ne dovodim u sumnju Njegovo vodstvo i znam da me podupire Onaj koji je naložio svojim učenicima da idu i objave evanđeosku poruku svim narodima: “Učite ih da vrše sve što sam vam zapovjedio! Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta.” (Matej 28,20)

U javnom radu djelujem od 1844. Gospodin me neprestano osnažuje. Shvaćam da primam silu odozgo dajući mi tjelesnu, umnu i duhovnu djelotvornost. Potpuno sam sigurna da mi Krist daje svoju obilnu milost i dokaz da je On svjetlo svijetu. Prihvaćam Njegovu silu. Žudim činiti za Njega sve što je u mojoj moći dokle god sam živa. Do tog dana želim u smirenom, savršenom povjerenju predati svoju dušu Bogu na čuvanje. Kada se moj rad ovdje završi, počinut ću. Nimalo se ne bojim zaspati u Isusu. Kad svane jutro uskrsnuća, vidjet ću Ga onakvog kakav jest. …

Pobrinimo se da naša vlastita duša bude u miru s Bogom kako bi nas Gospodin mogao poučavati i voditi, i otkrivati nam svoju volju. Molim vas da o tome dobro razmislite. Osim toga, budimo mnogo s Bogom u molitvi. Gospodin je naš pomoćnik i snaga i utvrda. Ako ponizno hodimo s Bogom i bojimo se i proslavljamo Njegovo ime, On će prebivati u našim mislima i srcima, a mi ćemo se izjednačiti s Njegovom slikom. Marljivo preispitajmo vlastito srce i steknimo mudrost koju samo Bog može dati.

Sjetimo se da su sumnje opasne. Ako im se popušta, vode u nevjerovanje. … Svi naši vjernici sada trebaju tražiti da se na njih izlije Duh Sveti. Ne ulazite ni u kakve rasprave, već otklonite razdor i svađu i tražite uslišenje molitve zabilježene u sedamnaestom poglavlju Evanđelja po Ivanu. Preklinjem vas da se stalno molite, srcem i dušom i glasom. (Letter 58, 16. siječnja 1906., braći Washburnu, Prescottu, Daniellsu i Colcordu)