Najsvjetliji i najbolji

21. 01. 2020.

“Do starosti vaše ja ću ostati isti, do vaših sjedina podupirat ću vas. To sam činio; nosit ću vas i dalje, pomagati vas, izbavljati.” (Izaija 46,4)

Uznemirava me pomisao da ćemo u svojim zrelim godinama mi koji toliko dugo poznajemo istinu postati opušteni i mlaki u duhu i u načinima rada, da nećemo razumjeti jednostavne, pa ipak važne i sveobuhvatne istine sadržane u poruci trećeg anđela, te da ih nećemo moći primiti u Božjoj ljubavi i prenijeti drugima. …

Svaki dan oslanjaj se na Krista. Drži se čvrsto vjere u Njega i zadrži je do samoga kraja. Gospodin te nije napustio. On želi da rasteš u milosti, da napreduješ u pomaganju ljudima. Ako ih uspiješ zainteresirati, moraš govoriti o konkretnoj temi i zaustaviti se prije nego što pomisliš da si stigao do polovine.

Ne mogu podnijeti pomisao da utjecaj i djelotvornost bilo kojeg od naših vremešnih vjernika oslabi. Gospodin želi da surađuješ s Njim i usavršavaš se onoliko koliko možeš. Ako se voljno udružiš s Njim na tom poslu, tvoji će posljednji dani biti najsvjetliji i najbolji. …

Raskrili prozore svoje duše prema Nebu, a zatvori ih za sve što je ovozemaljsko. Neka zrake Sunca Pravednosti obasjaju odaje tvojega uma. Pouka koja je pred tobom tiče se tebe i svih onih s kojima dolaziš u dodir, pouka da trebaš njegovati Kristovu krotkost i pokornost i nositi Njegov jaram i teret. Njeguj nebeske vrline. Očisti dušu od svakog taloga. Pripremi se da postaneš član kraljevske obitelji.

Upute iz Božje riječi, usred briga oko izgradnje, milošću će sačuvati umove radnika kako bi ih lakše podnijeli te im pomoći da završe posao. Dok Gospodin utječe na njihovo razmišljanje, oni će se međusobno razumjeti i razmjenjivati dragocjene misli. Božji anđeli prisutni su na gradilištu sanatorija u Sydneyju. Dopusti radnicima da govore riječi koje će biti blagoslov za sve ljude koji ih okružuju. Odigraj svoju ulogu, brate moj, u ljubavi prema istini. Imaj povjerenja u Sveto pismo kao u Riječ živoga Boga. (Letter 11, 21. siječnja 1901., dr. M. G. Kelloggu dok je radio u Australiji)