Tvoj slučaj nije beznadan

30. 01. 2020.

“Ta sve je moja ruka načinila, i sve je moje — riječ je Jahvina. Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna, koji od moje riječi dršće.” (Izaija 66,2)

Pojavio si se preda mnom ispunjen sumnjom i očajem. Krist je za tebe rekao ono što je rekao i Petru: “Šimune, Šimune, pazi, Sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu, ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše. Tako i ti, kad se jedanput vratiš k meni, učvrsti svoju braću!” (Luka 22,31.32)

Donosim ti radosnu vijest — Isus te voli, voli tvoju napaćenu dušu. Tvoja se vjera nije slomila, premda te je Sotona pokušao uvjeriti da jest. Pogledaj i živi. Dođi Kristu takav kakav jesi. Prihvati Ga kao svojega osobnog Spasitelja.

Činio si pogreške, ali nisi namjerno — povukla te je kušnja. Posjedovanje velikog iznosa novca zatrovalo ti je um i izopačilo sposobnost prosuđivanja. Nisi znao mudro koristiti sredstva na slavu Boga. Pa ipak, uložio si novac za Njegovu stvar i upravo tamo gdje će biti iskorišten Njemu u slavu. Brate moj, iako nisi pokazao svu mudrost koju si mogao i koju si trebao primijeniti u praksi, Bog prihvaća sve što si učinio sa željom da podupreš i objaviš Njegovu slavu. …

Evo na koje mi je riječi za tebe ukazano: “Zato je u svemu morao postati sličan svojoj braći da bude veliki svećenik milostiv (prema ljudima) i vjeran odnosu prema Bogu da okajava grijehe (izabranoga) naroda” (Hebrejima 2,17), putem pomirenja. Pokajani grešnik treba vjerovati u Krista kao u svojega osobnog Spasitelja. To je njegova jedina nada. Može se pozvati na zasluge Kristove krvi, prikazujući Bogu raspetog i uskrslog Spasitelja kao svoju vrijednost. Tako se zahvaljujući Kristovom žrtvovanju samoga sebe, nevinog i bez krivnje, uklanja svaka prepreka i opraštajuća Božja ljubav počinje teći palom čovjeku u obilnim potocima milosti. …

Samo dođi k Isusu odmah, danas, dok te zove. Iskustvo kroz koje prolaziš pokazat će ti se kao iznimno vrijedno kada se ujediniš s Kristom i poneseš Njegov jaram, i budeš radio zajedno s Bogom. Uživao si u istini, vjerovao si u istinu i još u nju vjeruješ. Nadaj se usprkos svemu, jer se Duh Sveti bori i upinje s tobom.

Išao si krivim putem zbog kušnji, ali odupri se đavlu i on će pobjeći od tebe. Približi se Bogu i On će se približiti tebi. (Letter 91, 30. siječnja 1895., imućnom poslovnom čovjeku, adventistu)