Bog će raditi s tobom

31. 01. 2020.

“Jer za njega znam da će zapovjediti sinovima svojim i domu svojemu nakon sebe da se drže puta Gospodnjega čineći pravednost i pravdu, kako bi Gospodin izvršio na Abrahamu ono što je o njemu govorio.” (Postanak 18,19)

Pišem ti riječi ohrabrenja i utjehe. Gospodin te nije napustio i Njegove te vječne ruke podupiru. Dao ti je iskustvo u kršćanskom životu koje ima najvišu vrijednost. Tvoje je svjetlo zasjalo u tvojoj obitelji i osjećaju se njegove božanske zrake. Ipak, postoji opasnost da će te djeca navesti da odobriš zahtjeve za koje ti razum kaže da nisu dobri za njih niti su na slavu Bogu.

Ti si bila izabrano Gospodnje oruđe preko kojeg je radio, i radit će i nadalje za spasenje duša tvoje djece. Trebaš iznijeti svjedočanstvo koje je iznio Ivan, ponavljajući Kristove riječi da ljubimo jedni druge kao što ih On ljubi. Duh Sveti posvjedočit će o njihovom jedinstvu s Kristom, i vjerni i nevjerni će saznati da ste s Kristom i da učite od Njega. Kako budeš spoznavala Gospodina, odražavat ćeš Njegov karakter.

Bit ćeš podložna ljudskim slabostima i nesumnjivo ćeš griješiti, ali će suosjećajni Spasitelj pun ljubavi oprostiti sve tvoje pogreške zato što Ga za to moliš i zato što voliš Isusa. U duhu ćeš disati Kristovu krotkost i biti svjetlo u svojem domu. Tvoj će govor biti začinjen milošću, a sveto pomazanje prožimat će tvoje molitve. Gospodin će ti pomagati u tvojim naporima, kao što je činio u prošlosti, Njegova će pravednost ići pred tobom, a slava Gospodnja bit će ti zaštitnica.

Imaš sve razloge da hvališ Boga za Njegovu dobrotu punu ljubavi i nježnu milost. Njegova svepomirujuća krv dostupna je svoj tvojoj djeci. Ako ne preopteretiš svoje tjelesne snage, u Isusovo ime možeš obaviti mnogo dragocjenog posla za sve vas. … Hodajte u ljubavi kao draga djeca. Duh Božji ulaže sve napore kada su djeca u pitanju i zove ih Kristu govoreći: “Dođite, već je sve gotovo!” (Luka 14,17) Hoćete li Ga poslušati? (Letter 94, 31. siječnja 1895., udovici, majci odrasle djece u velikoj obitelji)