Blagoslovi bez broja

5. 02. 2020.

“U Jahvu se uzdaj, ojunači se, čvrsto nek bude srce tvoje: u Jahvu se uzdaj!” (Psalam 27,14)

Budi hrabra, sestro. Još malo pa ćemo vidjeti Isusa. “Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kući Oca moga ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: ‘Idem da vam pripravim mjesto!’ Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit ću se da vas uzmem k sebi i da vi budete gdje sam ja.” (Ivan 14,1-3)

Ohrabri svoje srce u Gospodinu. Radujem se svijetlim izgledima za budućnost, a mogla bi i ti. Radujmo se i hvalimo Gospodina zbog Njegove ljubavi i dobrote prema zemaljskoj djeci. Ne gledaj na tamnu stranu. Vjeruj u Boga. Mi smo Kristovo vlasništvo i sjetimo se da nas voli i da će biti naš Pomoćnik i Bog.

Sinoć sam dugo ostala budna. Bila sam zabrinuta i uznemirena jer sam znala da su neki kušani i stavljeni na ispit. Pitala sam se kako da im pomognem da potraže Isusa i utješe srce u Njegovoj ljubavi. Pomislila sam: “Kad bih se samo mogla uhvatiti za Kristovu ruku i čuti Njegov glas dok ležim budna, moleći se za sebe i još više za druge koji su kušani i stavljeni na ispit!” Nakon jedan sat nisam mogla zaspati. Bilo mi je stvarno krivo budući da sam nešto danas željela zapisati, a pomislila sam da ću biti beskorisna ako se ne odmorim. Međutim, u dva sam ustala i obukla se, zapalila vatru i prije doručka napisala mnogo stranica. Do doručka sam pribilježila mnogo toga i nisam uopće bila pospana.

Budimo zahvalni za svaku prednost. Budimo radosni kršćani. Duše koje me brinu jer se bojim da neće izdržati do kraja, prepuštam Bogu. Ono što je stvarno božansko zasjat će u moralnoj tami jer Kristovo svjetlo obasjava mrak. Njemu dugujemo slavu i hvalu jer nas Njegova sila čuva u vjeri. Mi nismo sposobni sačuvati sami sebe.

Budi hrabra. Gospodin te voli i suosjeća sa svakom tvojom slabošću. On će te sigurno ojačati i blagosloviti ako Mu vjeruješ. Ne bi zadovoljilo beskonačnog Boga da onima koji vole Njegovog Sina pruži manje blagoslova nego što ih daje Njemu. (Letter 57, 5. veljače 1905., “Gospođi A. J. Breed, propovjednikovoj ženi”)

Preporučujemo:

Predstavljamo vam knjigu koja će molitvu učiniti potpuno novim, zabavnim i drugačijim iskustvom! Ako ne znate kako potaknuti svoje dijete na molitvu ili se možda i sami ponekad mučite tražeći prave riječi, knjiga „100 kreativnih ideja za molitvu“ namijenjena je upravo vama. U njoj ćete pronaći jednostavne aktivnosti koje će pomoći djeci i odraslima da iskuse zadovoljstvo u razgovoru s Bogom. Potražite u našoj knjižari ili web-trgovini.