Obećanje Njegove prisutnosti

10. 02. 2020.

“Propovijedaj riječ — pristupi (k vjernicima) — bilo da im je zgodno, bilo nezgodno — kori, prijeti, opominji u svoj strpljivosti i svakoj vrsti pouke.” (2. Timoteju 4,2)

Tko god poduzme djelo obnove, naići će na protivljenje. To djelo zahtijeva samoodricanje. …

Ne smijemo se pitati cijene li nas drugi ili ne. Time se uopće ne trebamo baviti. Zapazite način na koji je Krist radio. Tko god pokuša bilo kakvo djelo obnove, tko god pokuša povesti grešnika u život samoodricanja i svetosti, svakog će trenutka trebati obećanje koje je Krist dao nakon svojeg uskrsnuća: “Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta.” (Matej 28,20)

Uzmite Riječ. Živite Riječ. Propovijedajte Riječ kao što ste činili u prošlosti. Gospodin Isus obećao vam je svoju prisutnost. Prihvatite je i cijenite je. Nije na meni niti na vama da mjerimo zahvalnost pokazanu za čin samoodricanja i samopožrtvovanosti.

Djelo obnove zahtijevat će svu vjeru i suze i molitve koje ljudski um može podnijeti. Naš je zadatak da podignemo križ i nosimo ga za Isusom, težeći za istim duhom koji je i Njega vodio u žudnji za očekivanim krštenjem ispaštanjem na križu.

Kada je Spasitelju dana čaša stradanja u Getsemanskom vrtu, On se zapitao hoće li je ispiti ili će ostaviti svijet da propadne u grijehu. Njegova je patnja bila toliko velika da je čovjek ne može razumjeti. Dok je bio u mukama, “znoj mu postade kao guste kaplje krvi što padahu na zemlju” (Luka 22,44). Tajanstvena čaša podrhtavala Mu je u ruci. U tom strašnom času krize, kada je sve bilo na kocki, moćni anđeo koji stoji u Božjoj prisutnosti došao je Kristu ne da uzme čašu iz Njegove ruke, već da Ga osnaži da je ispije uvjeren u Očevu ljubav.

Krist je ispio čašu i stoga grešnici mogu doći k Bogu i dobiti oprost i milost. Ali oni koji imaju udjela u Kristovoj slavi, moraju imati udjela i u Njegovom stradanju. …

Hoćemo li ponijeti križ i shvatiti što znači slijediti Krista uz samoodricanje na svakom koraku? (Letter 66, 10. veljače 1906., starješini i gospođi S. N. Haskell)

Preporučujemo:

 

Knjiga “Novorođeni kršćani” pisana je ne samo za one koji su zainteresirani za Boga i kršćanstvo već i za osobe koje možda muče sumnje, koje nisu sigurne u svoje spasenje ili žele iskusiti pravu, istinsku duhovnost. Pišući potpuno otvoreno i iskreno o vlastitom iskustvu, autorica govori o počecima svoga kršćanskog života, o novorođenju, posvećenju, poslušnosti, molitvi i ostalim važnim duhovnim pitanjima. Ova knjiga ohrabrit će svakog čitatelja i potaknuti ga na želju za promjenama u vlastitom duhovnom životu. Potražite je u knjižari ili web-trgovini!