Božji poslanici

12. 02. 2020.

“Prema tome, mi vršimo poslaničku službu u ime Krista — kao da Bog opominje po nama. U ime Krista molimo: Pomirite se s Bogom!” (2. Korinćanima 5,20)

Planom obnove božanske slike u ljudima uređeno je da se Duh Sveti nastani u ljudskom umu i bude, poput Kristove prisutnosti, preobražavajuća sila koja će djelovati na čovjekov karakter. Primivši istinu, ljudi postaju primatelji Kristove milosti i upošljavaju svoje posvećene ljudske sposobnosti u djelu kojim se Krist bavio — postaju Božji suradnici. Kada postanu Božji predstavnici, božanska istina postaje im razumljiva. Međutim, postavila bih pitanje crkvi: Jeste li se odazvali tom pozivu? Jeste li ispunili Božju namjeru, širite li svjetlo božanske istine i drago kamenje istine?

Kakve li moraju biti misli Božjih anđela dok promatraju Kristovu crkvu! Oni vide usporeno i tromo djelanje samoprozvanih Kristovih sljedbenika, nositelja svjetla svijetu koji prebiva u moralnom mraku. Razumna nebeska bića znaju da je križ veliko središte neodoljive privlačnosti. Znaju da pali čovjek preko križa dobiva pomirenje i sjedinjuje se s Bogom.

Nebesko vijeće promatra sve vas koji tvrdite da ste prihvatili Krista kao svojeg Spasitelja, kako bi se uvjerilo obznanjujete li Božje spasenje svima koji su u tami. Krist kaže: “Nego sam ja izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane.” (Ivan 15,16) Kao Kristov poslanik preklinjem sve one koji čitaju ove redove da već danas odgovore na Kristov poziv. “Danas kad čujete glas njegov, ne otvrdnite srca svoja kao u onoj pobuni.” (Hebrejima 3,15;4,7) Ne oklijevajući ni trenutak, zapitajte se: Što sam ja Kristu? I što je Krist meni? Koji je moj zadatak? Kakav je rod koji rađam? (Review and Herald, 12. veljače 1895.)

Knjižica „Sreća od zida do zida“ postat će nadahnuće vašem braku i obogatit će vaš obiteljski život. Uz nju ćete otkriti da je sreću u braku i obitelji moguće imati i doživjeti te da svatko ima pravo na nju! Želite li da vam se radost umnoži u istinski sretnom braku, posjetite našu knjižaru ili web-trgovinu i potražite ovu vrijednu knjižicu!