Služba ljubavi

13. 02. 2020.

“Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svom pameću svojom a svoga bližnjega kao samoga sebe!” (Luka 10,27)

Srce je tvrđava cijelog čovjeka i sve dok ono nije potpuno na Gospodnjoj strani, neprijatelj će pronalaziti nečuvane ulaze kroz koje može zaposjesti dušu. “Sa strahom i drhtanjem nastojte da postignete svoje spasenje. Bog je, naime, onaj koji proizvodi u vama i htjenje i djelovanje da mu se možete svidjeti.” (Filipljanima 2,12.13) Ako imate svjetlo, morate ga razumno čuvati i neprestano pokazivati vjeru. Ne smijete se voditi osjećajima. Duh Sveti usađuje istinu u srce onda kada je istina voljena i njegovana, čuvana kao sveti dar. Ljubav će tada izvirati u srcu poput izvora žive vode koja teče u vječni život. Kada je ta ljubav u srcu, radnik neće iskusiti nikakvu iscrpljenost u Kristovom djelu.

Nijedna zraka nebeske svjetlosti ne smije poticati prijepore niti pobuđivati sumnju. U svojoj velikoj sili Gospodin vam je otkrio milosrđe, milost i ljubav i svatko tko Božje djelo optužuje za izazivanje prekomjernog uzbuđenja i naziva ga fanatizmom, nesumnjivo stoji na opasnom tlu. Ako takvi ne odstupe od svojih djela, savjest će im sve više otupljivati pa će sve manje cijeniti Božjeg Duha. Sve teže će shvaćati Božju poruku. Zašto? Zato što griješe protiv Duha Svetoga. Posljedica njihovog otpora jest da sebe dovode u stanje u kojem ne mogu prepoznati Božjeg Duha, već se protive svakom oruđu koje bi Bog mogao upotrijebiti da ih spasi od propasti. “Koji nam znak pokazuješ?” (Ivan 2,18) upitali su Židovi Krista kada su istodobno Njegov život i karakter, Njegove pouke i čuda, bili stalni znakovi Njegovog svetog poslanja i božanstva.

Kada Bog radi na srcima ljudi da ih privuče Kristu, preplavljuje ih neizmjerna sila pa se u njima javlja vjera i prepuštaju se utjecaju Božjeg Duha. Međutim, ako ne održavaju tu dragocjenu pobjedu koju im Bog daje, ako dopuštaju da oživi stari način života i navike ili se pak prepuste razbibrizi ili svjetovnoj raskoši, ako zanemaruju molitvu i prestanu se opirati zlu, tada će prihvatiti Sotonine kušnje i posumnjati u istinitost prethodnog iskustva. (Review and Herald, 13. siječnja 1894.)

Preporučujemo:

Pjesmarica „Idite po cijelom svijetu“ ispunjena je veselim, radosnim i razigranim notama i zato je vole sva djeca! Ako ste u potrazi za lijepim kršćanskim pjesmama za svoje najmlađe, u našoj knjižari ili web-trgovini odaberite upravo ovu pjesmaricu, a uz nju ćete dobiti i CD s vokalnom i instrumentalnom pratnjom!