Razumna služba

15. 02. 2020.

“Jer gdje je zavist i sebičnost, ondje je javni nered i svaka vrsta zla djela. A mudrost koja dolazi odozgo jest prije svega čista, zatim mirotvorna, blaga, dobrohotna, puna milosrđa i dobrih plodova, postojana i iskrena.” (Jakov 3,16.17)

S jednom sam stvari načisto. Nije obveza Božje djece da se zadržavaju u lošem okruženju i da trpe stalno narušavanje zdravlja. Mnoga naša braća postupila su upravo tako i izgubila život. Kada ste negdje gdje je ozračje ispunjeno trvenjem, kada radniku posao iznimno otežavaju ljudi koji se neprekidno suprotstavljaju njegovim naporima i gledaju kako bi stekli prednost, onda neka taj radnik ode nekamo gdje je duhovno ozračje zdravije i gdje se može nadati većem uspjehu. …

Moramo imati na umu da ćemo se svuda gdje radimo na Gospodnjoj strani sučeljavati sa sotonskim silama. Prošli ste kroz kušnje i bit će ih još u većoj ili manjoj mjeri gdje god da se nalazite. Sotona će paziti na svaku slabu točku karaktera i nastojat će zavladati. Ipak, ne možemo sebi dopustiti da izgubimo izglede za pobjedu na Gospodnjoj strani. Stalno se susrećemo s neprijateljima i ako ne bdijemo, izgubit ćemo dragocjene mogućnosti za pobjede. …

Nevolje današnjeg doba razlikuju se u sadržaju, ali Krist je prošao zemljom i mi ne trebamo biti u neizvjesnosti. Pozvao nas je: “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje breme lako.” (Matej 11,28-30) Obećanje glasi: “S njim ću biti u nevolji.” (Psalam 91,15)

O, kakva je On utvrda i naša visoka kula! Jako sam žalosna jer se neki među vama koji … imaju dokaz da je Gospodin upotrijebio nejakog zastupnika da izrazi velike i vječne istine, okreću od izvora žive vode i kopaju i piju iz pokvarenih vrela. Duša mi je iz noći u noć u stanju agonije. Uspijevam odspavati svega nekoliko sati jer mi pomisao na braću koja su zastranila žalosti dušu. (Letter 80, 15. veljače 1906., F. M. Wilcoxu, upravitelju Sanatorija Bolder u Coloradu, a potom uredniku časopisa Review and Herald)

Preporučujemo:

Knjigu “Nevjerojatni odgovori na molitvu” slušajte besplatno na YouTube kanalu Znaci vremena! Osmo poglavlje poslušajte ovdje.