Odvojite vrijeme za posvećenje

17. 02. 2020.

“Uistinu, sve što je nekoć napisano, napisano je nama za pouku, da strpljivošću i utjehom, koje daje Pismo, trajno imamo nadu.” (Rimljanima 15,4)

Svakoj duši kažemo: Proučavaj Bibliju, kao da je nikada prije nisi proučavala. … Neka potvrda istine potekne s ljudskih usana pod nalogom Duha Svetoga. Preklinjem sve da bdiju i da se mole kako ne bi zapali u kušnju.

Djelo koje se odvija u svijetu mnogo znači svima nama. Sada je isto kao i u Noino vrijeme kada je bio upućen poziv svima da uđu u korablju. Mi ne znamo kada će biti upućena posljednja poruka upozorenja, a naš slučaj biti zapečaćen za vječnost. Međutim, Gospodin je milostiv i upućuje nam svoj poziv: “Dođite, već je sve gotovo!” (Luka 14,17)

Nada je postojala za sve stanovnike svijeta u Noino vrijeme — mogućnost da uđu u korablju prije nego što se njezina vrata zatvore. Nakon toga, oni koji su u nju ušli ozbiljno su kušani jer su bili u korablji punih sedam dana prije nego što je počela padati kiša. O, kako su se oni koji su odbili ući strašno rugali Bogu i kako su Mu se podsmjehivali i omalovažavali Ga! Ipak, kada je prošao taj tjedan, kiša je počela rominjati. To je bilo nešto novo. Padala je sve dok sva živa bića nisu bila zbrisana s lica zemlje. Ali jedna obitelj — obitelj koja je ušla u korablju — bila je spašena.

Mi se danas trebamo pripremiti za završne prizore ovozemaljske povijesti. Svatko treba temeljito ispitati svoje srce i obratiti se da bi mu grijesi bili oprošteni. Svijet se sve odlučnije suprotstavlja Bogu i Božjoj istini. Svi koji vrše Božju volju bit će uspješni u stjecanju znanja i njihovo iskustvo bit će dragocjeno. Sada se moramo pripremiti i obaviti veliki posao za kratko vrijeme. Trebamo steći iskustvo kao pojedinci i ako u poniznosti pristupimo Gospodinu, bit ćemo Mu dragi, On će raditi s nama i pokazat će se Njegovo spasenje.

Dan i noć upućujem molitve Gospodinu. … Opterećuje me pomisao na osobe koje su imale vrlo veliko svjetlo, a ipak su ga uporno, korak po korak, odbacivale. … Želim doživjeti slom nevjerovanja. Želim vidjeti da je Sotona poražen i protjeran. … Držim se za dar vjere. (Letter 84, 17. siječnja 1906., starješini i gospođi E. W. Farnsworth, koji rade u Battle Creeku u Michiganu)

Preporučujemo:

Ima li ljepšeg dodatka vašim ključevima od privjeska s tako prekrasnom porukom? „Bog misli na tebe! Za tebe ima naume ljubavi, naume mira, naume nade i lijepe budućnosti.“ Neka vas ove ohrabrujuće riječi prate na svakom koraku! Potražite u našoj knjižari ili web-trgovini.