Jaki u Njegovoj snazi

21. 02. 2020.

“Dakle, neka više ne vlada grijeh u vašem smrtnom tijelu, tako da vas podvrgne njegovim požudama!” (Rimljanima 6,12)

Neprestano uči od Isusa, stalno rastući u milosti i spoznaji istine. Mi obavljamo veliki posao i Gospodin je naš Pomoćnik, Gospodin je naš Zaštitnik. Neće nas ostaviti niti napustiti. Božji anđeli uključeni su u djelo objavljivanja poruke upozorenja svijetu. Sami ne možemo učiniti ništa. Slabi smo poput vode bez Gospodnjeg Duha. Naša snaga leži u Isusu. Neka se Krist pojavi kao Ljubljeni i kao glavni među deset tisuća. Još jednom te pozivam da se dobro brineš o stanu koji ti je Bog dao. Ne dopusti da u tvojem smrtnom tijelu vlada grijeh i ne trati svoju Bogom danu tjelesnu snagu, već je njeguj polažući puno povjerenje u savršenog Spasitelja. On želi da odneseš pobjedu i naposljetku staviš na glavu krunu ukrašenu dragim kamenjem.

Nebo, drago Nebo, vječni je dom svetih. Ubrzo ćemo počinuti. Koristimo stoga svoje sposobnosti ne zloupotrebljavajući ih, kako bi ih Bog mogao uvećati i posvetiti, i učiniti podesnim za najuzvišeniju službu. Neka ti se Gospodin sasvim približi … i snažno utječe na tebe da pobijediš grijeh i praznovjerje i Sotonina djela.

Mi možemo zatražiti od Boga velike stvari i On će nam ih dati. Bit ćemo jaki u Njegovoj snazi. Od klera očekuj protivljenje kad budeš živio u skladu s visokim mjerilima biblijske vjere i kad ih budeš iznosio drugima. Stalno će te pratiti prijezir i izrugivanje, klevete i laži. Tvoji motivi, riječi i djela krivo će se razumjeti i krivo tumačiti, i biti osuđivani. Ipak, ako nastaviš s radom ne osvrćući se na uvrede koje ti upućuju, ako budeš činio ono što je ispravno, ako budeš ljubazan i strpljiv, krotak u duhu i sretan u Bogu, vršit ćeš utjecaj na druge.

Zadobit ćeš naklonost svih koji su iskreni i razumni. Ističi Riječ života, a bura protivljenja će uminuti istrošena vlastitim bijesom. Povici će se stišati. … Iskreni i bogobojazni primijetit će i osjetiti i poslušati sklad istine. (Letter 16, 21. veljače 1879., starješini J. G. Mattesonu, prvom propovjedniku u Danskoj)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Novi nevjerojatni odgovori na molitvu” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Danas vam donosimo predgovor, poeziju i prvo poglavlje.