Nema razloga za strah

23. 02. 2020.

“Utvrđivali su i opominjali ih na ustrajnost u vjeri, učeći ih da nam treba kroz mnoge nevolje ući u kraljevstvo Božje.” (Djela 14,22)

Bog smatra da Mu trebamo vjerovati i uzdati se u Njegovu dobrotu. On stavlja pred nas dan po dan i mi moramo imati oči i sposobnost opažanja da sve to upijemo i razumijemo. Koliko god bilo potpuno i savršeno izbavljenje od zla koje nas čeka na Nebu, ne čuva se sve za trenutak konačnog oslobođenja. Bog to izbavljenje unosi u naš sadašnji život. Mi trebamo svakoga dana njegovati vjeru u prisutnog Spasitelja. Kada se oslanjamo na silu koja je izvan i iznad nas samih i pribjegavamo vjeri kao nevidljivoj pomoći i sili koja čeka da je zatraže svi koji su u potrebi i ovisni o drugima, možemo vjerovati i usred oblaka kao po vedrom danu pjevajući o sadašnjem izbavljenju i sadašnjem očitovanju Njegove ljubavi. Danas trebamo živjeti vjerom u Božjeg Sina.

Kršćanski život sastoji se od neobično izmiješanih prizora žalosti i radosti, razočaranja i nada, strahova i pouzdanja. Bit će tu mnogo nezadovoljstva sobom jer kršćanin vidi da mu je srce duboko uskomešano, pogođeno i preplavljeno strašću koja, čini se, nosi sve pred sobom, nakon čega slijedi grižnja savjesti i žalost i kajanje, a potom mir i duboko skrivena radost zato što zna da dok se svojom vjerom čvrsto hvata za obećanja otkrivena u Božjoj riječi, ima opraštajuću ljubav strpljivog Spasitelja. A upravo tog Spasitelja on želi dovesti u svoj život, utkati Ga u svoj karakter.

To su ta otkrivenja, te objave Božje dobrote koje dušu čine poniznom i navode je da zavapi u zahvalnosti: “Živim — ali ne više ja, nego Krist živi u meni.” (Galaćanima 2,20) Imamo razloga za utjehu. Teške kušnje izvana mogu pritiskati dušu koju Isus nastanjuje. Potražimo u Njemu utjehu koju nam je omogućio i dao u svojoj Riječi. Niži izvori nade i utjehe mogu nas iznevjeriti, ali viši izvori koji se napajaju iz Božje rijeke prepuni su nade i utjehe i nikada ne mogu presušiti. Bog će skloniti tvoj pogled s uzroka tvojih nevolja i skrenuti ga na sebe, Vlasnika duše, tijela i duha. On ljubi duše. On poznaje njihovu vrijednost. On je pravi Trs, a mi smo loze. Ne smijemo imati nikakvu duhovnu hranu osim one koju dobivamo od Isusa koji je život duši. (Letter 10, 23. veljače 1887., dr. J. H. Kelloggu)

Preporučujemo:

Novo poglavlje knjige “Novi nevjerojatni odgovori na molitvu” slušajte potpuno besplatno na našem YouTube kanalu!