Povjerenje i poslušnost

25. 02. 2020.

“Ovako govori Jahve: ‘Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka, i slabo tijelo smatra svojom mišicom, i čije se srce od Jahve odvraća.’” (Jeremija 17,5-7)

Poput Židova u Kristove dane, mnogi i danas čuju i vjeruju, ali nisu voljni iskoračiti na temelj poslušnosti i prihvatiti istinu kakva je u Isusu. Boje se da će izgubiti svjetovne prednosti. Njihov um odobrava istinu, ali poslušnost podrazumijeva uzimanje i nošenje križa samoodricanja i žrtvovanja i neoslanjanje na čovjeka koji se uzda u svoju mišicu, nego okretanje križu. Oni bi mogli sjediti kraj Isusovih nogu svakodnevno učeći o Njemu, jer poznavati Njega na pravi način znači imati vječni život, ali nisu za to spremni.

Svatko tko je spašen mora se odreći svojih planova i ambicija, a to znači samoveličanja, i slijediti Krista kamo god ide. Razum se mora predati Kristu da ga On opere, oplemeni i očisti. To će se uvijek događati kada se nauk Gospodina Isusa shvati na ispravan način. Teško je iz dana u dan umirati sebi, čak i kada se čudesna priča o Božjoj milosti očituje u bogatstvu Njegove ljubavi koju On otkriva duši u potrebi.

Oh koliko nam je potrebno prisnije poznavanje Gospodina Isusa Krista! Moramo spoznati Njegovu volju i ispuniti Njegove ciljeve govoreći svim srcem: “Gospodine, što hoćeš da činim?” Oh kako čeznem za tim da vidim crkve u stanju koje će se razlikovati od današnjeg — budući da iz dana u dan žaloste Duha Svetoga mlakim vjerskim životom, životom koji nije ni hladan ni vruć. Krist kaže: “Oh kad bi bio studen ili vruć! Ali, jer si mlak — ni vruć ni studen — izbacit ću te iz svojih usta.” (Otkrivenje 3,15.16)

Oh kako bi se Krist proslavio pred nevjernim, svjetovnim muškarcima i ženama da su Njegovi sljedbenici ono što tvrde za sebe — pravi kršćani. Kristova ljubav nagoni ih da Ga obznane ovom idolopokloničkom svijetu ukazujući na izrazitu suprotnost između onih koji služe Bogu i onih koji Mu ne služe. … Mi moramo drugima govoriti o Kristovoj ljubavi, a da bismo to činili, moramo iskustveno znati što znači imati Njegovu ljubav u srcu. Svi će pronaći obilje mogućnosti za službu ako iskoriste prilike koje im se pružaju. (Letter 35, 25. veljače 1903., sestri L. M. Hall, vjernoj suradnici i dugogodišnjoj upraviteljici sanatorija u Battle Creeku)

Preporučujemo:

Naši palčići za čitanje – kreativni, originalni i nadasve korisni – olakšat će vam užitak čitanja! Izrađeni su od kvalitetnog pleksiglasa, s jedinstvenim porukama za prave knjigoljupce, a odgovaraju baš svakoj ruci. Odaberite svoj palčić s posebnom porukom već danas! Dostupno u knjižari ili web-trgovini.