Više od riječi

5. 03. 2020.

“A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život.” (Izreke 4,23)

Bez temeljitog čišćenja života, bez krotkosti i poniznosti uma, ljudi koji se izjašnjavaju kao Kristovi sljedbenici ne mogu Ga proslaviti pred svijetom. Ako se predivne Kristove osobine ne otkrivaju u njihovom životu, nikada neće biti primljeni u nebeske stanove koje je On otišao pripremiti za sve one koji Ga ljube i drže Njegove zapovijedi.

Među članovima naših crkava ima onih koji u svoje ispovijedanje vjere unose običaje i navike svojstvene neobraćenom “ja”, narušavajući time svoj karakter usprkos tvrdnjama da slijede Gospodnje putove. Toliko se površnosti i lakomislenosti unosi u obiteljski i crkveni život da se Kristov Duh žalosti. Među nama postoje cijele obitelji koje će biti izgubljene ako se ne trgnu iz pospane ravnodušnosti. One ne doživljavaju obraćenje iz dana u dan, ne razumiju božanski nauk o istinskoj pobožnosti i stoga nisu oruđa koja Učitelj može upotrijebiti. Dopustili su Sotoni da preuzme vodstvo i vlast nad njihovim riječima i djelima i ne shvaćaju koliku štetu svojim samouzvisivanjem nanose dušama. Povređuju Kristovo srce kada povređuju one koje je On otkupio svojom krvlju. Ovim neobraćenim vjernicima dužna sam reći: Kopajte duboko i čvrsto postavite temelj na Stijeni, Kristu Isusu. Mi ne možemo samo govoriti o uzvišenijem životu. Naše svakodnevno postupanje prema drugima treba biti tumačenje značenja tog uzvišenijeg života. …

Budući vječni život svakog pojedinca ne ovisi o riječima, ni o zanimanju, već o djelima ljubavi. Moramo uložiti odlučne napore i sačuvati srce sa svom predanošću dok gledamo na Isusa kao na Začetnika i Završitelja naše vjere. Moramo bdjeti nad samovoljnim jezikom i tražiti prilike da činimo dobra djela kakva je činio Isus. Propovjednici Evanđelja, propovijedajte Krista. Unesite Njegovu nebesku milost u svoj život i svoje misli. Budite istinoljubivi i vjerni i stalno se izgrađujte Božjom riječju. Moramo se spasiti onako kako je Bog odredio. Moramo se osloniti na Njegov savjet i ujediniti se u Njegovim djelima. Pokajničko srce uvijek je osjetljivo. Učite svakog pojedinca koji tvrdi da je Božje dijete da će dobar karakter uvijek slijediti božanski uzor. (Letter 78, 5. ožujka 1907., vjernicima crkava u Berkeleyju)

Preporučujemo:

Tekst u Evanđelju po Mateju 5 glasi: „Vi ste svjetlost svijeta. Ne može se sakriti grad što leži na gori. Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.“ Ovu divnu poruku, koja je ujedno ohrabrenje i motivacija, pretvorili smo u čestitku koju možete uputiti nekomu za koga znate da mu je potrebna! Dostupno u našoj knjižari i web-trgovini.