Osvjetljavanje puta

13. 03. 2020.

“Činite sve bez mrmljanja i oklijevanja, da budete besprijekorni i čisti, neporočna djeca Božja usred nastranog i pokvarenog naraštaja u kojem svijetlite kao zvijezde u svemiru.” (Filipljanima 2,14.15)

Kršćani moraju biti davatelji svjetla dok obznanjuju riječi života. Apostol ih potiče da postignu najviši stupanj pobožnosti. Svijet neće uvjeriti ono što dopire s propovjedaonica, već način na koji crkva živi. Put u Nebo je mračan ili svijetao u onolikoj mjeri u kolikoj crkva objavljuje jasno i snažno, ili pak nepouzdano i nestalno svjetlo. Propovjednik za propovjedaonicom iznosi teoriju Evanđelja, ali istinska pobožnost crkve pokazuje snagu istine iskazujući njezinu stvarnu vrijednost.

Evanđelje je splet pravih istina čiji je cilj postizanje velikih promjena u ljudskom karakteru. Ako ne izazove promjenu u životu, navikama i ponašanju, ono nije istina za one koji tvrde da u njega vjeruju. Čovjek se mora posvetiti u istini. Isus je rekao: “Tvoja je riječ istina.” (Ivan 17,17) Ako Božja istina ne izvuče čovjeka iz njegove pokvarenosti i neumjerenih i razvratnih navika i ne obnovi u njemu Božju sliku, čovjek će biti izgubljen.

Vaš život, braćo i sestre, mora slijediti drugačiji model od onog koji je vrijedio dosad, i pokazivati u očima Neba i Zemlje da ste vi svjetlo svijetu jer objavljujete riječi života. Pobožnost članova crkve mjerilo je Evanđelja u očima svijeta. Prema tome, neka svaki član crkve u St. Clareu dobro obavlja svoju dužnost jer ste vi Božji suradnici. Vaš primjer treba biti u skladu s velikim Uzorom.

Činite sve bez žamora i rasprave, bez gunđanja, bez zavisti. Ne ponavljajte i ne vjerujte staroj kleveti koju je sluga s jednim talentom iznio protiv Boga: “Jer sam se bojao tebe, budući da si strog čovjek: uzimaš što nisi uložio i žanješ što nisi sijao.” (Luka 19,21) U ovoj su usporedbi prikazani mnogi vjerski učitelji koji su spustili mjerila svoje pobožnosti na najnižu moguću prečku ljestvice kako bi izbjegli propast.

Budite marljivi istraživači Biblije koji su neprestano u molitvi. Tada ćete razumjeti uzvišeno mjerilo vjere i nastojat ćete ga dosegnuti. (Letter 14, 13. ožujka 1885., crkvi u St. Clareu u Nevadi)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Novi nevjerojatni odgovori na molitvu” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Deseto poglavlje poslušajte ovdje.