Živjeti novim životom

9. 04. 2020.

“Sve što želite da ljudi čine vama, činite i vi njima! U tome je sav Zakon i Proroci.” (Matej 7,12)

Krist nas je došao poučiti ne samo ono što trebamo znati i vjerovati, već i ono što trebamo činiti u odnosu prema Bogu i našim bližnjima. Zlatno pravilo jednakosti zahtijeva da drugima činimo sve što želimo da drugi čine nama. Uvijek trebamo imati na umu njihovo vječno dobro govoreći sebi: “Oni su otkupljeni Spasiteljevom krvlju i skupo su plaćeni.”

U svim našim poslovima s bližnjima, bilo da su vjerni ili nevjerni, dužni smo se prema njima ophoditi onako kako bi to činio Krist da je na našem mjestu. Ako je za naše sadašnje i vječno dobro da budemo poslušni Božjem zakonu, za njihovo je sadašnje i vječno dobro da čine to isto. Naš je najuzvišeniji cilj da za njih budemo zdravstveno-misionarski radnici po ugledu na Krista. …

Svi koji žele ući kroz biserna vrata u Božji grad moraju pokazivati Krista u svim svojim poslovima. To ih čini Kristovim glasnicima, Njegovim svjedocima. Oni trebaju nositi jednostavno, odlučno svjedočanstvo protiv svih zlih radnji usmjeravajući ljude prema Jaganjcu Božjem koji je ponio grijeh svijeta. On svima koji Ga primaju daje silu da postanu sinovi Božji.

Obnova je jedini put kojim možemo dospjeti u sveti grad. On je uzak, a vrata kroz koja ulazimo prava su i mi njime trebamo voditi muškarce, žene i djecu učeći ih da moraju imati novo srce i novi duh kako bi bili spašeni. Stare naslijeđene karakterne crte trebaju biti pobijeđene. Prirodne želje duše moraju se promijeniti. Svaka prijevara, sva prijetvornost i svaki zao govor moraju se ukloniti. Muškarci i žene trebaju živjeti novim životom nalik na Kristov. Potrebno je plivati protiv matice zla.

Put u Nebo je uzan, ograđen sa svih strana Jahvinim božanskim zakonom. Oni koji njime idu moraju neprestano pobjeđivati sebe. Moraju slušati Kristov nauk. … Nemojmo imati povjerenje u čovjeka, već u Isusa Krista koji je umro da bismo mi bili pravedni. (Letter 103, 9. travnja 1905., E. S. Ballengeru, službeniku u Sanatoriju Paradise Valley)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Naučite živjeti sretnije” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Dvadeseto poglavlje poslušajte ovdje.