Krist, Kruh života

13. 04. 2020.

“Zaista, zaista, kažem vam, onaj koji vjeruje ima vječni život. Ja sam kruh života. Očevi vaši jedoše manu u pustinji i pomriješe. Ovo je onaj kruh što s neba silazi da onaj tko od njega jede ne umre. Ja sam živi kruh koji je sišao s neba. Ako tko jede od ovoga kruha, živjet će zauvijek. Kruh koji ću ja dati jest tijelo moje — za život svijeta.” (Ivan 6,47-51)

Postavlja se pitanje: Što ćemo poduzeti da bismo mogli obavljati Božje djelo? Što ćemo poduzeti da zadobijemo Nebo? Na ovo važno pitanje odgovoreno je svima koji žele saznati odgovor. “Ovo djelo Bog hoće — odgovori im Isus — da vjerujete u onoga koga je on poslao.” (Ivan 6,29) … “Jer kruh je Božji onaj koji silazi s neba i daje život svijetu.” (redak 33) “Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, sigurno neće ogladnjeti. Tko vjeruje u me, sigurno neće nikada ožednjeti.” (redak 35)

Krist im daje da razumiju da ih Bog treba poučiti kako bi shvatili te stvari. Ovo je uzrok tako slabog poznavanja Pisma u današnjim crkvama. Propovjednici propovijedaju samo dijelove Riječi i ne provode u djelo čak i to malo što naučavaju druge. To vodi u pogrešno razumijevanje Riječi i pogrešan nauk, i stvara zabludu i krivo tumačenje Pisma. …

Čovjek nas može naučiti da vidimo istinu jasno, ali samo Bog može naučiti srce da primi istinu za spasenje, što znači primiti riječi vječnog života u dobro i iskreno srce. Gospodin strpljivo upućuje svaku voljnu dušu koja se da poučiti. Pogreška ne dolazi od Učitelja, najvećeg od svih koje je svijet poznavao, već od učenika koji se drži vlastitih dojmova i ideja i ne želi odbaciti ljudske teorije, poniziti se i biti naučen. On neće dopustiti svojoj savjesti niti svojem srcu da se obrazuje, disciplinira i pouči — da se podvrgne obrađivanju onako kako ratar obrađuje zemlju i graditelj gradi zgradu. …

Svatko treba biti obrađen i oblikovan prema božanskoj slici. Krist vam govori, dragi moji prijatelji, mladi i stari, vječnu istinu: “Zaista, zaista, kažem vam, ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi.” (redak 53)

Ako ne primite Kristovu riječ kao riječ Savjetnika, nećete otkriti Njegovu mudrost niti Njegov duhovni život. (Letter 88, 13. travnja 1900., ravnateljima i učiteljima u školi u Avondaleu)

Audioknjigu “Naučite živjeti sretnije” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Dvadeset treće poglavlje poslušajte ovdje.