Čuvat ću te

15. 04. 2020.

“Budući da si sačuvao moju poruku o postojanosti, i ja ću tebe sačuvati od časa kušnje koji će doći na sav svijet da podvrgne kušnji stanovnike zemlje.” (Otkrivenje 3,10)

Ovo su važne i uzvišene riječi i bilo bi korisno kada bismo ih ponijeli sa sobom kući i istražili Pismo da shvatimo njihovo pravo značenje. Čas kušnje doći će na cijeli svijet, stavit će na ispit sve zemaljske stanovnike; pa premda ne želimo da nas snađe vrijeme nevolje niti želimo jadikovati zbog kušnji koje nas čekaju u budućnosti, ipak trebamo biti blizu Bogu da ne popustimo kušnjama kada naiđu. “Tko god se od vas Jahve boji, nek’ posluša glas Sluge njegova! Tko u tmini hodi, bez tračka svjetlosti, nek’ se uzda u ime Jahvino, nek’ se na Boga svog osloni.” (Izaija 50,10)

Gospodin će podići zastavu nasuprot našem neprijatelju. Trebamo vjerovati da u Bogu imamo pomoćnika, ne trebamo se bojati niti biti ispunjeni čuđenjem i zapanjenošću jer znamo da je Bog Izraelov bio sa svojim narodom od samog početka — od rane mladosti ovoga svijeta Bog je bio sa svojom poslušnom djecom. Moramo pokazati da imamo povjerenje u Boga da i svijet vidi da se možemo pouzdati u Njega zahvaljujući vjeri. Njegova Riječ jamči da nas neće snaći nikakva kušnja, već da će nam biti osigurana pomoć koja će nas poduprijeti. …

Mi očekujemo kušnje u ovim posljednjim danima i ne očekujemo ništa drugo, ali neka nam Bog bude milostiv da možemo podnijeti kušnje kada naiđu, umjesto da klonemo tijekom progonstva. Ne žudimo za tim da se nađemo u takvom stanju da nas u to vrijeme izda snaga. Stoga se danas zbližimo s Bogom i spoznajmo Ga. …

Bog ima narod koji neće primiti žig Zvijeri na desnu ruku ili na čelo. Bog ima mjesto za svoj narod, mjesto koji će on zauzeti i odsjajivati svjetlo. Vi ste Božji stražari. Krist kaže o svojem narodu: “Vi ste svjetlo svijetu. Nije moguće sakriti grad koji leži na gori.” (Matej 5,14) … Bog je načinio zakon za sav svemir. Stvorio je čovjeka, dao je bogata prirodna blaga i drži naš dah i život u svojoj ruci. Trebamo Ga priznati i poštovati Njegov Zakon pred svim svjetovnim velikašima i najvećim zemaljskim moćnicima. (Review and Herald, 15. travnja 1890.)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Naučite živjeti sretnije” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Dvadeset peto poglavlje poslušajte ovdje.