Potpuna predaja

16. 05. 2020.

“S Kristom sam razapet na križ; živim — ali ne više ja, nego Krist živi u meni: život koji sada provodim u tijelu, provodim u vjeri u Sina Božjega, koji mi je iskazao ljubav i samoga sebe za mene predao.” (Galaćanima 2,19.20)

Bog neće prihvatiti ništa manje od potpune predaje. Neodlučni, grešni kršćani nikada neće doći na Nebo. Oni tamo ne bi bili sretni jer ne znaju ništa o uzvišenim, svetim načelima koja upravljaju pripadnicima kraljevske obitelji.

Pravi kršćanin drži prozore duše otvorene prema Nebu. On je udružen s Kristom. Njegova volja usklađena je s Kristovom voljom. Njegova je najveća želja da postaje sve više nalik na Krista. …

Gorljivo i neumorno trebamo težiti dosezanju Božjeg ideala za nas. To ne trebamo doživljavati i činiti kao po kazni, već kao jedini način da ostvarimo istinsku sreću. Jedini način da steknemo mir i radost jest da održavamo živu vezu s Onim koji je za nas položio život, umro da bismo mi mogli živjeti i živi da udruži svoju silu s naporima svih koji se bore da odnesu pobjedu u dobroj borbi vjere.

Svetost je stalno usklađivanje s Bogom. Zar nećemo dati sve od sebe da budemo ono što Krist od nas tako silno želi — kršćani na djelu i u istini — da svijet u našem životu vidi otkrivenje spasonosne sile istine? Ovaj svijet naša je pripremna škola. Dok smo ovdje, suočavat ćemo se s kušnjama i teškoćama. Božji neprijatelj neprestano će nas pokušavati odvući od naše vjernosti. Ipak, dok se držimo Onoga koji je dao sebe za nas, sigurni smo.

Cijeli svijet okupljen je pod Kristovo okrilje. On je umro na križu da uništi onoga koji je imao silu smrti i da ukloni grijeh svake duše koja vjeruje. Poziva nas da ponudimo sebe na oltar službe kao živu žrtvu paljenicu. Bogu trebamo bez ostatka posvetiti sve što imamo i sve što jesmo.

U ovoj nižoj školi na Zemlji trebamo svladati pouke koje će nas pripremiti za višu školu, gdje će se naše obrazovanje nastaviti pod osobnim Kristovim vodstvom. Tada će nam On otkriti značenje svoje Riječi. Zar se nećemo tijekom preostalih dana našeg kušanja ponašati kao muškarci i žene koji žude za životom u Božjem kraljevstvu, u blaženoj vječnosti? (Review and Herald, 16. svibnja 1907.)