Vrijeme žetve

10. 06. 2020.

“Ovo činite jer znate vrijeme (u kojemu živimo). Već je naime čas da se probudite od sna, jer je sada naše spasenje bliže nego kad smo prigrlili vjeru. Noć je poodmakla. Dan je blizu. Svucimo dakle sa sebe djela tame, a obucimo se u oružje svjetla!” (Rimljanima 13,11.12)

Mi činimo veliku mrežu čovječanstva i međusobni utjecaj prenosi se s jednog čovjeka na drugog ne samo u crkvi, već se nebeska i zemaljska obitelj prepliću da bi Krist mogao postati sila u svijetu. Svi dragulji istine dani patrijarsima i prorocima, koji su se nakupljali iz stoljeća u stoljeće i iz naraštaja u naraštaj, trebaju se objediniti na jednom mjestu kao naslijeđena vjerovanja.

Sveti utjecaji sadašnjeg i prošlih naraštaja čine snažno i moćno svjedočanstvo za Boga, sposobno da se suprotstavi ne krvi i mesu, već poglavarima i vlastima, kao i duhovnoj pokvarenosti u visokim prostorima. Božji narod današnjice ima sve prednosti i mogućnosti prethodnih naraštaja, i jače svjetlo koje ga čini moćnijim u Božjem djelu od onoga kojim su raspolagali ljudi prije njega. Ove prednosti zahtijevaju odgovarajuće rezultate. U skladu s našim nebeskim blagom trebaju biti naši napori da otvorimo put drugima.

Gospodin je blizu. Nebeske snage ujedinjene s posvećenim utjecajima na Zemlji trebaju objaviti poruku trećeg anđela i oglasiti opomenu: A svemu se kraj približi. “Jer: Još malo, vrlo malo, i doći će onaj koji ima doći; neće zakasniti.” (Hebrejima 10,37) Narod se treba pripremiti da opstane u dan Gospodnji i da, pošto je sve obavio, ostane stajati. Oni koji se tiskaju u gradove i sela čine ozbiljnu pogrešku. Oni koji na taj način ne proširuju svoj utjecaj i ne kreću se u sve širim i širim krugovima kako bi doprli do najudaljenijih dijelova svijeta, zapostavljaju svoju dužnost. …

U svojoj molitvi za učenike neposredno uoči uzašašća, Krist je rekao: “Ne molim samo za njih nego i za one koji će po njihovoj riječi vjerovati u me, da svi budu jedno. Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao!” (Ivan 17,20.21) Oh, neka te blagoslovljene riječi budu Božjim prstom ispisane na svakom srcu! (Manuscript 7, 10. lipnja 1891., “Kršćanska služba u živoj Crkvi”)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Osmo poglavlje poslušajte ovdje.