Ustrajna molitva

11. 06. 2020.

“Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere!” (1. Petrova 5,8)

Mi se trebamo suprotstaviti lukavom đavolu! Jedino je Krist potpuno sposoban odoljeti njegovoj sili, tako da u svakom trenutku moramo imati Isusa uz sebe. Mi smo pospani i glupi i ne osjećamo Sotoninu vještinu ni podvale i zamke koje postavlja pred neoprezne noge. Stoga moramo tako koračati da svaki pokret bude u Bogu. Tu se ne smije uplitati niti oglašavati naše “ja”.

Uništenje duša redovan je Sotonin posao, kao i njegovih predstavnika na Zemlji. Spasenje duša posao je svakog Kristovog sljedbenika, koliko god bio slab. Kada je [čovjekov] sebični interes na prvom mjestu a spasenje duša na drugom, taj čovjek radi na strani Sotone, ako uopće radi, jer su njegove namjere takve da druge zavede s puta i uvede u zamku da ni oni ne smatraju Božje kraljevstvo i Njegovu pravednost svojom prvenstvenom zadaćom. Sotona preuzima nadmoć nad svim takvim radnicima. Spasenje duša je uvijek na prvom mjestu jer đavao kao lav ričući hodi i traži koga da proždere. Mi moramo sklanjati duše s njegovog puta. Moramo imati jasnu spoznaju, razboritost i vjeru i raditi na spasenju duša od propasti kao da spašavamo živote, jer nemar u našem radu može uzrokovati smrt.

Neka nam Bog pomogne da razumijemo misionarsko djelo i način na koji ga moramo obavljati. Svaki misionar mora potpuno pripadati Gospodinu nastojeći postići savršenstvo Kristovog karaktera. Mjerilo pobožnosti mora biti visoko postavljeno. Svako klanjanje idolima mora se žrtvovati. Nužno je spašavati duše — dragocjene duše. …

Kada je škotska crkva donijela neke odluke sporne za vjeru i popustila u svojim postojanim načelima, jedan čovjek odlučio je da nikada neće priznati nijedan zarez niti kovrčicu ovih uredaba. Pao je na koljena pred Bogom i zavapio: “Daj mi Škotsku, ili ću umrijeti.” Bog je čuo njegovu ustrajnu molitvu. Oh, ta revnosna molitva vjere može se podići bilo gdje — Daj mi duše koje su sada zatrpane smećem zabluda, ili ću umrijeti! Dovedi ih u spoznaju istine kakva je u Isusu.

Mi moramo nositi teret duša na svojem srcu i svako sebično razmatranje mora se ukloniti. Cijena Kristove krvi pokazuje vrijednost duše. (Letter 20, 11. lipnja 1883., W. C. Whiteu)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Deveto poglavlje poslušajte ovdje.