Čuvajte prilaze

14. 06. 2020.

“Oni koji siju u suzama, žanju u pjesmi. Išli su plačući noseći sjeme sjetveno: vraćat će se s pjesmom noseći snoplje svoje.” (Psalam 126,5.6)

Mnogo smo puta [James i Ellen G. White] razočarani u svojim očekivanjima, ali kad vidimo da Gospodin surađuje s našim naporima i da duše dolaze Kristu, zaboravljamo iscrpljenost, razočaranja i kušnje s kojima se suočavamo u ovome poslu. Tada nas obuzme osjećaj počašćenosti što nam je Bog dopustio da u tome sudjelujemo. Imali smo neke vrlo dragocjene molitvene skupove s nekima koji su bili obeshrabreni i gotovo u stanju očaja [na sastanku pod šatorima u Iowi]. Radovali smo se s njima kada je svjetlo obasjalo mračne odaje duše. Gospodin je uistinu ohrabrio naša srca i osnažio nas za veliki posao. Iskreno vjerujemo da će rezultat tog okupljanja biti obilan rod Bogu na slavu.

Podignite, djeco moja [Edson i Emma], svoje molitve k Nebu, da Bog privede duše koje su u mraku zablude u spoznaju istine. Svjetlo, dragocjeno svjetlo, svijetli na svakoj stranici Božje riječi. Ona je naš savjetnik. Kada proučavamo njezine stranice s iskrenom željom da naučimo što je naša dužnost, anđeli su nam blizu kako bi djelovali na um i ojačali našu maštu radi raspoznavanja svetih stvari otkrivenih u Božjoj riječi.

Svaku misao, riječ i djelo moramo provjeriti u svjetlu otkrivene Božje volje. U svemu se moramo pitati: Hoće li ovo zadovoljiti Boga? Hoće li to biti u skladu s naukom Njegove Riječi? A onda, kad se pojavi neodlučnost uma u odnosu na dužnost, naša tjelesna srca nastojat će udovoljiti prirodnim sklonostima. Ipak, uvijek trebamo birati siguran smjer, koliko god samoodricanja on podrazumijevao. Budimo odlučni kada se radi o vječnim stvarnostima. …

Dragi sine Edsone, vjerno bdij nad svojim mislima. Čuvaj svaki pristup svojem srcu tako da bude dobro utvrđen. Moraš se ograditi da onemogućiš pristup Sotoni. Obazrivost u jednome dok se drugo zapostavlja, neće biti od koristi. Nemarnost i zanemarivanje jednog stražara ugrozit će cijelu vojsku. Nepažnja u čuvanju jednog puta do tvrđave može dovesti do gubitka grada. … Pred nama su nevolje i opasnosti s kojima se moramo suočiti i naša je jedina sigurnost u Bogu. (Letter 32, 14. lipnja 1876., Edsonu i Emmi White)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Dvanaesto poglavlje poslušajte ovdje.