Baština besmrtnosti

15. 06. 2020.

“Baš se tim očitova milost Božja u svoj spasiteljskoj snazi za sve ljude, da nas odgaja da se odrečemo bezbožnosti i svjetskih požuda te živimo umjereno, pravedno i pobožno u ovom svijetu.” (Titu 2,11.12)

Božji anđeli ne žude ni za kakvim većim znanjem nego što je poznavanje Božje volje i njihovo je najveće uživanje savršeno ostvariti volju nebeskog Oca. Prednost je palog čovjeka da postane razborit u pogledu Božje volje. Dok nam je dano vrijeme kušnje, trebamo u potpunosti iskoristiti svoje sposobnosti da bismo iz sebe izvukli najviše i dok nastojimo postati što razumniji, trebamo osjetiti ovisnost o Bogu jer bez Njegove milosti naši napori ne mogu donijeti dugoročnu korist. Mi pobjeđujemo jedino Kristovom milošću. Zaslugama Njegove krvi trebamo se naći među onima čija imena neće biti izbrisana iz Knjige života. Svi koji na kraju budu pobjednici, imat će život koji se mjeri s Božjim životom i nosit će pobjednički vijenac. Kada nas čeka takva velika i vječna nagrada, trebamo trčati sa strpljenjem i pogleda uprtog u Isusa, Začetnika i Dovršitelja naše vjere.

Nimalo vam ne oklijevamo reći da poradi zadobivanja baštine besmrtnosti i vječne stvarnosti morate biti pobjednici u ovom životu. Sve što prlja i kalja dušu mora se ukloniti i očistiti iz srca. Mi moramo znati što znači biti dionik božanske naravi pošto umaknemo pokvarenosti koja je u svijetu zbog požude. Hoćete li zaratiti protiv tjelesnih želja? Jeste li se spremni boriti protiv neprijatelja Boga i čovjeka? Sotona je odlučan zarobiti svaku dušu ako uspije, jer on igra očajničku igru otimanja ljudskih duša od Krista i vječnog života. Hoćete li mu dopustiti da vam ukrade blagodati Božjeg Duha i u vas posadi svoju pokvarenu narav? Ili ćete prihvatiti veliki plan spasenja i zahvaljujući zaslugama beskonačne Žrtve položene umjesto vas postati dionici božanske naravi? Bog je dao svojega jedinorođenog Sina da zahvaljujući Njegovom poniženju, patnji i smrti možete imati slavu, čast i besmrtnost. (Signs of the Times 15. lipnja 1891.)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Trinaesto poglavlje poslušajte ovdje.