Vjernost u službi

18. 06. 2020.

“On koji vrijeđan nije zauzvrat vrijeđao, mučen nije prijetio, nego je to prepuštao pravednomu Sucu.” (1. Petrova 2,23)

Nadam se da kritike i traženje pogrešaka kod vas neće pobuditi nestrpljenje, ali ako do toga dođe, imajte u vidu da niste savršeni, da se pogreške uvijek događaju i da mnoge pogreške u životu stvaraju sumnju, iako upravo oni koji upućuju kritike prave slične pogreške u svojem iskustvu. Mnogi ne razmišljaju o tome pa su nemilosrdni prema drugima optužujući ih za iste ili još veće slabosti nego što ih imaju oni sami. Ipak, svatko osobno mora pobijediti želju za osvetom.

Pokazat ćemo najveću mudrost ako sve to zanemarimo i obavljamo svoj posao vjerno ne skrećući ni desno ni lijevo, već idući ravno s jednim okom uvijek na Božjoj slavi. Snagu karaktera i Isusov duh ne pokazuju toliko osjećaji koje pokazujemo prema nepravdi, koliko vladanje sobom i postojanost u naletu snažnih emocija. Pobjedniku će biti dano stablo života koje stoji usred Božjeg raja. To je nagrada koja slijedi za izvojevanu pobjedu, naporan rad i samopožrtvovnost vrijednom kršćaninu za dobru borbu vjere. Moramo se plemenito upinjati i boriti za pobjedu. Svima koji se bore u skladu sa zakonom bit će dana Kristova milost.

A sada, sine moj [Edsone], pridaj što manje značenje onome što ljudi govore. Neka govore što god žele, ali ni riječju ni vladanjem ne pokazuj uzbuđenje. Gospodin želi da se držiš tako da budeš dostojan svakog povjerenja. Moći ćeš činiti dobro drugima ako ne dopustiš sebi da postupaš nagonski. Ako posvjedočiš da se čvrsto oslanjaš na Boga, zadobit ćeš poštovanje i povjerenje i tada ćeš vršiti pozitivan utjecaj. Tvoje će svjetlo zasjati najbolje što može. Tada ćeš predstavljati Isusa. Znaš da su na našeg Spasitelja hulili, ali On nije uzvratio hulom. Ako je On bio prezren i odbačen od ljudi, zapitaj se mogu li Njegovi sljedbenici očekivati išta bolje u ovom životu. Neka nam naš velikodušni nebeski Otac dometne još milosti, a mi se radujmo u Njegovoj ljubavi. (Letter 99, 18. lipnja 1886., Edsonu i Emmi White)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Šesnaesto poglavlje poslušajte ovdje.