Svaki vjernik je misionar

19. 06. 2020.

“I reče mi: ‘Premalo je da mi budeš Sluga, da podigneš plemena Jakovljeva i vratiš Ostatak Izraelov, nego ću te postaviti za svjetlost narodima, da spas moj do nakraj zemlje doneseš.’” (Izaija 49,6)

Utorak ujutro, 19. lipnja. Upravo sam pogledala na sat, dva je iza ponoći. Oblačim se, tražim Gospodina i pokušavam napisati nekoliko riječi pisma za Afriku koje ću danas poslati. Neka mi Gospodin pomogne u ispisivanju svakog retka. …

Vidi 49. poglavlje Knjige proroka Izaije. Ne mogu ispisati cijelo to poglavlje. Pročitaj ga pozorno i svečano. Kakve su to samo riječi! “Rekao mi: ‘Ti si sluga moj, Izraele, u kom ću se proslaviti!’” (Izaija 49,3) Koliko je njih, pošto su dali sve od sebe u najtežim okolnostima, suočivši se s nedostatkom sredstava i manjkom novca, spremno reći, kao što stoji u Pismu: “Zaludu sam se mučio, nizašto naprezao snagu. Ipak, kod Jahve je moje pravo, kod mog Boga nagrada je moja.” (redak 4)

Moraju se uputiti sva upozorenja. Istina, biblijska istina, treba se objavljivati na našim velikim sastancima na kampusima da crkve mogu čuti istinu. One imaju priliku. Možda je neće sve željeti čuti. Mnogi se opiru svemu što zahtijeva samoodricanje. Nisu spremni prihvatiti subotu. U Izlasku 31,12-18 jasno je istaknuto bespogovornim riječima što Bog očekuje od svojeg naroda, kao i to da je neopoziva posljedica nepoštovanja subote smrt. Bez obzira na ovo, mnogi će odbiti poslušnost zato što istina podrazumijeva samoodricanje i samopožrtvovnost.

Mnogi propovjednici neće željeti čuti niti se uvjeriti. Neće ući u svetinju istine da iz Riječi prime spoznaju istine, već će od naroda oduzeti ključ znanja iskrivljavanjem Pisma izopačivši istinsko značenje Božje riječi. Zato svaki korak u dosezanju ljudi da bi se spasili i da ne zalutaju u zabludu i neposlušnost zahtijeva tešku i neprestanu borbu. No hoće li to prestati? Neće. Podigni mjerila. Postavi spomenike na Božju istinu gdje god je to moguće i radi na novim područjima pa će biti obraćenja. Neki koji ne zauzmu stav odmah, pomoći će svojim sredstvima i suosjećanjem da djelo napreduje, a i sami će stati na Gospodnju stranu. … Bog će imati predstavnike na svakom mjestu, u svakom dijelu svijeta. (Letter 86, 19. lipnja 1900., A. G. Daniellsu)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Sedamnaesto poglavlje poslušajte ovdje.