Svjetiljka na našem putu

28. 06. 2020.

“Svjetlo daje objava riječi tvojih, čini mudrima malene. Pun žudnje otvaram usta svoja, čeznem za propisima tvojim. … Učini korake moje čvrste u riječi svojoj i ne daj da išta zlo ovlada mnome!” (Psalam 119,130-133 — Šarić)

Vidjela sam Božjeg anđela kako stoji pokraj tebe i pokazuje ti prema gore. Taj anđeo je služio tvojem ocu i majci i ponudio ti je svoju zaštitu, ali si se ti često okretao od njega i slijedio vlastiti put. Tako si se otuđio od Boga. …

Sretan je onaj čovjek koji je otkrio da je Božja riječ svjetiljka nozi njegovoj i svjetlo njegovoj stazi — svjetlo koje svijetli u mraku. To je nebeski podsjetnik za ljude. Ipak, mnogo je, previše, onih koji nemaju nikakve smjernice osim mišljenja smrtnih ljudi, predrasuda, strasti ili vlastitih varljivih osjećaja. Njihov um je u stanju zbunjenosti i nesigurnosti. Oni neprekidno pate od duševne groznice.

Ako slijedite Krista, Božja riječ bit će vam stup od oblaka danju i stup od ognja noću. Ipak, niste odavanje časti i slave Bogu učinili svojom prvom zadaćom u životu. Imate Bibliju. Proučavajte je. Nauk iz božanskog podsjetnika ne smije se zanemarivati niti izvrtati. Božanski um vodit će one koji žele biti vođeni. Istina je istina i ona će prosvijetliti sve koji je traže skrušenih srca. Zabluda je zabluda i nikakva količina svjetovnog filozofiranja ne može je učiniti istinom.

“Jer ste kupljeni skupo. Proslavite zato Boga u tijelu svojemu i u duhu svojemu!” (1. Korinćanima 6,20 — Šarić) Što Gospodin zahtijeva od svojega krvlju kupljenog naslijeđa? Posvećenje cijelog bića — Kristovu čistoću i savršenu usklađenost s Gospodnjom voljom. Što čini ljepotu duše? Prisutnost milosti Onoga koji je dao svoj život da otkupi muškarce i žene od vječne smrti. …

Nema tako blagih preklinjanja ni tako jednostavnih pouka, ni tako moćnih i zaštitničkih naloga, ni tako potpunih obećanja kao što su ona koja upućuju grešnika na izvor koji je otvoren da spere krivnju ljudske duše. (Letter 207, 28. lipnja 1904., poznaniku iz dana provedenih u Battle Creeku)