Obećana snaga za svaki dan

30. 07. 2020.

“Tim nas je obdario skupocjenim i najvećim obećanim dobrima, da po njima, umaknuvši pokvarenosti koja je zbog opake požude u svijetu, postanete dionici božanske naravi.” (2. Petrova 1,4)

Čeznem za tjelesnom snagom i zdravljem i jasnoćom misli da mogu pružiti Bogu prihvatljivu službu. “Niste vi mene izabrali,” rekao je Krist, “nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i rodite rod i da vaš rod ostane, i da vam dadne Otac što god zamolite u moje ime.” (Ivan 15,16)

Riječ je puna dragocjenih obećanja. Imat ću dobar vid, imat ću umnu snagu, imat ću jasne misli i nadahnuće Duha Svetoga zato što sam molila u Isusovo ime. Ljubljeni Spasitelj! On je za mene dao život. “O dubino bogatstva, mudrosti i znanja Božjega! Kako su nedokučive njegove odluke, i kako neistraživi njegovi putovi! Tko je naime upoznao Gospodnju misao? Tko li mu je bio savjetnik? Tko li mu je nešto prije dao da bi mu morao uzvratiti? Sve je od njega, po njemu i za njega. Njemu pripada slava zauvijek. Amen.” (Rimljanima 11,33-36)

Čeznem za dobrobitima koje svi možemo primiti vjerom. Sada je prilika da sakrijemo svoj život s Kristom u Bogu. Svaki je trenutak našeg vremena dragocjen. Vrijedni darovi posuđeni od Boga moraju se upotrijebiti u Njegovoj službi. “Niste svoji. Jer kupljeni ste otkupninom. Proslavite dakle Boga svojim tijelom i svojim duhom, koji su Božji.” (1. Korinćanima 6,19.20 — Varaždinska Biblija)

Da, mi smo krvlju kupljeno Gospodnje naslijeđe. “Prema tome, bilo da jedete, bilo da pijete, bilo da što drugo činite, sve činite na slavu Božju!” (1. Korinćanima 10,31) Ovo Bog zahtijeva od svakog člana Njegove obitelji u nebeskom kraljevstvu. Sva sebičnost mora se nadvladati. Moramo biti vjerni Bogu, čvrsto odani svim Njegovim zapovijedima. Ljudska bića izmišljaju zakone i vrlo su revnosna kada ih donose. Istodobno krše najviši Zakon najmoćnijeg vladara. Njega nastoje ukinuti. Uzdižu ljudsko iznad božanskog. “Pa da to ne kaznim — riječ je Jahvina.” (Jeremija 5,9) Da, Bog će nagraditi svakog čovjeka prema njegovim djelima. (Manuscript 70, 30. srpnja 1897., dnevnik)