Pod vodstvom Velikog Stvaratelja

21. 08. 2020.

“Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu, svim narodima za svjedočanstvo, i tada će doći svršetak.” (Matej 24,14)

Crkva treba aktivno djelovati kao organizirano tijelo i širiti utjecaj Kristovog križa. Oni koji nesebično navješćuju istinu onima koji su blizu i koji su daleko, upisani su na nebeskom sudu kao “Bogu pomagači … Božja njiva … Božja građevina.” Pod vodstvom Velikog Stvaratelja pokazuju kakva ljudska bića mogu biti kada nose Kristov jaram i uče se Njegovoj krotkosti i poniznosti.

Zato što toliko samoprozvanih Kristovih sljedbenika žele biti prvi, On u njih nema povjerenje. Da su ponizni i spremni da ih On poučava, bili bi silni u pokazivanju svijetu utjecaja istine na ljudski karakter. Oni koji rade u Kristovim redovima nikada ne težeći za tim da uzvise sebe, pokazivat će stalnu aktivnost i postojan napredak u misionarskim pothvatima. Oni se neće zadovoljiti sve dok se crkva ne pridoda crkvi.

Bog od svih u svojoj službi očekuje da se usrdno bore za vjeru koja je jednom dana svetima. Naš misionarski rad mora biti izobilniji nego što je bio u prošlosti. Valja osvojiti još više teritorija. Mjerilo istine glasi da se ona mora posaditi na novim mjestima. Treba otvoriti crkve i učiniti sve što je izvedivo da se ispuni zapovijed: “Idite dakle i naučite sve narode.” (Matej 28,19) …

Život crkve ovisi o zanimanju njezinih članova prema onima izvan stada. Božja crkva treba se sjetiti da je Krist sebe dao kao žrtvu da spasi svijet od propasti. Radi nas je osiromašio da bismo Njegovim siromaštvom mogli doći u posjed vječnih bogatstava. Neka oni koje je Bog blagoslovio poznavanjem istine ozbiljnije provode svoje planove. Neka se probude i osjete svoju veliku obvezu odsijecajući svaku nit sebičnosti, kako bi Gospodin mogao izliti na njih svojega Duha Svetoga.

Trebaju tražiti Gospodina dok se može naći i prizivati Ga dok je još blizu. Nemaju nijedan razlog da budu malovjerni i namrgođeni. Trebaju prestati sa svakim zanovijetanjem i gunđanjem, i ohrabriti duh zahvalnosti za prethodnu milost i blagoslove. Neka slave Gospodina u iskrenoj zahvalnosti za svjetlo Njegove Riječi. (Signs of the Times, 21. kolovoza 1901.)