Božje pravo na vas

22. 08. 2020.

“Naprotiv, prinesite Bogu sami sebe — sebe kao takve koji ste od mrtvih postali živima — a svoje udove kao oružje pravednosti u službu Bogu!” (Rimljanima 6,13)

Ako očekuješ da te Bog ljubi i da ostaneš u prisutnosti svetih anđela, moraš imati pokoran duh. Budi voljna primati upute i prihvatiti vodstvo. Osim toga, teži za tim da slijediš put vrline i svetosti.

Bog ima pravo na tebe. Blagoslovio te je životom i zdravljem, i sposobnostima, snagom prosuđivanja koje možeš ako hoćeš umnogome usavršiti, ili pak možeš te snage i sposobnosti uma pokoriti Sotoninoj vlasti. Ti si odgovorna za mogućnost koju ti je Bog podario. Postavljajući taj cilj u vrh prioriteta, možeš se pripremiti za položaj korisnosti i dužnosti. Ne moraš težiti za obavljanjem nekog velikog djela niti žudjeti za velikim postignućima, ali možeš raditi svoj posao, koliko god on bio mali, osjećajući odgovornost da ga uradiš tako da ga Bog može prihvatiti. I kada uradiš taj sitni posao kako treba, Bog će ti povjeriti veći. Uz smjer koji slijediš ide i određena važnost. Božji anđeli promatraju Mary [nije imenovana drugačije] i ocjenjuju kakav karakter razvija. Bog mjeri moralnu vrijednost i na Nebu se čuva izvještaj o tvojim postupcima, o svim tvojim djelima, i ti ćeš se ubrzo s njim suočiti.

Zapamti, Bog će upotrijebiti svu svoju djecu ako Mu se ona predaju. On ima mjesto i posao za svakoga. Postoje mnogi, a ti si jedna od njih, koji misle da ih Bog ne može iskoristiti. Prestani tako razmišljati. Možeš obaviti svoj mali zadatak kojim ćeš proslaviti Boga. Potočić ne odbija teći svojim uskim koritom zato što nije rijeka. Trava ne odbija rasti zato što nema razmjere veličanstvenog drveća. Zvijezda ne odbija sjati zato što nije Sunce. Oh, ne. Sve u prirodi ima posao koji mu je dodijeljen i ne gunđa zbog svojeg položaja. U duhovnim stvarima svaki muškarac i žena ima svoju posebnu zadaću i poziv. Kamata koju Bog zahtijeva bit će razmjerna količini povjerenog kapitala skladu s mjerom dara dobivenog od Krista. … Sada je tvoje vrijeme i prednost da … pokažeš čvrstinu karaktera koja će te učiniti moralno vrijednom. Krist polaže pravo na tvoju službu. Pokori Mu se cijelim srcem. (Letter 30, 22. kolovoza 1875., “Dragoj sestri Mary”)