U svijetu, ali ne od svijeta

27. 08. 2020.

“Preljubničke duše, zar ne znate da je prijateljstvo prema svijetu neprijateljstvo prema Bogu? Dakle, tko god hoće da bude prijatelj svijetu, postaje neprijatelj Bogu.” (Jakov 4,4)

Blizu je veliki dan Gospodnji, pred vratima. Kada se Krist pojavi na nebeskim oblacima, oni koji Ga nisu tražili cijelim srcem i koji su dopustili da budu zavedeni, bez sumnje će propasti. Naša je jedina sigurnost da se vratimo na pravi put pokajanjem i obraćenjem i brisanjem grijeha. Svi koji sada iskreno traže Gospodina ponizivši srca pred Njim i napuštajući svoje grijehe, bit će posvećenjem istine pripremljeni za ujedinjenje s članovima kraljevske obitelji i vidjet će Kralja u Njegovoj ljepoti. …

Kakva god bila čovjekova obrazovna postignuća, samo onaj koji shvaća svoju odgovornost prema Bogu i koga vodi Duh Sveti može biti uspješan u zadobivanju za Boga svih koji su dovedeni pod njegov utjecaj. Hoće li oni koji ne mare za božanski savjet biti priznati kao vođe u Gospodnjim ustanovama? — Bože sačuvaj. Kako možemo smatrati sigurnim vodiče koji pokazuju duh bezbožništva i koji ni riječju ni karakterom ne pokazuju pravu pobožnost?

“Zaista, kažem vam, ako ponovo ne postanete kao mala djeca, [u učenju Gospodnjeg puta] sigurno nećete ući u kraljevstvo nebesko.” (Matej 18,3)

“Ja” se mora pokoriti Kristovom jarmu. Veliki Učitelj poziva nas da učimo do Njega. … “Ta Sin Čovječji dođe spasiti što bijaše izgubljeno.” (redak 11 — Varaždinska Biblija) Ipak, svi koji se žele spasiti moraju se biti voljni spasiti na način koji je Gospodin odredio, a ne na način koji oni sami izaberu. Besplatna Božja milost čovjekova je jedina nada. Bog ima iskrene namjere prema svakome od nas. …

Mi smo pozvani da budemo Gospodnji poseban narod u mnogo višem smislu nego što mnogi shvaćaju. Svijet počiva u pokvarenosti, a Božji narod treba izići iz svijeta i odvojiti se. Treba se osloboditi svjetovnih običaja i svjetovnih navika. Ne treba se usuglašavati sa svjetovnim osjećajima, već se odvojiti kao Gospodnji poseban narod, ustrajan u svojoj službi. On ne smije pristajati ni uz kakva djela tame. (Letter 280, 27. kolovoza 1906., “Mojoj braći i sestrama u Denveru i Boulderu”)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Dvadeset treće poglavlje poslušajte ovdje.