Naš Vodič u svu istinu

5. 09. 2020.

“Ja ću moliti Oca, i dat će vam drugog Branitelja koji će ostati s vama zauvijek.” (Ivan 14,16)

Krist je izjavio da će nakon svojeg uzašašća svojoj Crkvi poslati kao krunski poklon Branitelja koji će biti tu umjesto Njega. Ovaj Branitelj je Duh Sveti — duša Kristovog života, učinkovitost Njegove Crkve, svjetlo i život svijeta. Putem svojega Duha Krist šalje utjecaj pomirenja i silu da ukloni grijeh.

Bog me je uputio da kažem vama i cijelom Njegovom narodu da budete vrlo obazrivi da se ne suprotstavljate djelovanju Duha Svetoga — Branitelja kojega Krist šalje. Opasno je načiniti i prvi drzak korak suprotstavljanja. Kada je svojim učenicima govorio o Duhu Svetom, želio im je uzdići misli i uvećati očekivanja do najvišeg mjerila. Nastojmo razumjeti Njegove riječi. Potrudimo se da razumijemo značenje čudesnog dara koji nam je dao. Tražimo ispunjenost Duhom Svetim. …

Ne vidim drugu mogućnost osim da poslušamo Kristove riječi: “Ako, dakle, tko hoće ići za mnom, neka se odreče samog sebe, neka uzme svoj križ i neka me slijedi.” (Matej 16,24) Moramo ih poslušati želimo li vječni život. Veličanstvo Neba sišao je na Zemlju da bi nas poučio životu potpunog odricanja. Zar Ga nećemo poslušati u ovome?

Kako bismo bili spašeni, moramo imati potpuno i cjelovito iskustvo u Božjim stvarima. Otkupljenje od grijeha izvojevano je tako što nam je darovan Sin beskonačnog Boga. …

Dovođenje grešnika Kristu djelo je Branitelja, Duha Svetoga. Spasitelj je božanski Uzor, savršenstvo svetosti, i On izgrađuje dušu iznova iz temelja. Naša je prednost da od Krista dobijemo sve vrline koje su potrebne za savršenstvo karaktera. Kako bismo dobili te vrline, moramo pokazati više odricanja, više samopožrtvovnosti.

Krist je osigurao sva sredstva da postanemo Božja djeca. Oh, moje srce kliče: “Slavite Njegovo sveto ime jer od Njegove punine možemo uzimati milost za milošću. Držimo Ga za riječ i dostignimo uzvišeni cilj savršenstva. Sigurni smo samo ako tražimo kvalitete koji će nas učiniti djecom Božjom i posjednicima posvećenog savršenstva. (Letter 155, 5. rujna 1902., sucu i gospođi Arthur, adventističkom odvjetniku u Sanatoriju “Battle Creek”)

Preporučujemo:

Audioknjigu “Isusov život” slušajte besplatno na našem YouTube kanalu! Trideset drugo poglavlje poslušajte ovdje.